Wat is Online Marketing?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Wat is online Marketing

Online marketing wordt ook wel internet marketing genoemd. Maar wat is online marketing precies?

Online marketing is een vorm van marketing die gebruikmaakt van digitale kanalen om producten of diensten te promoten en te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld via een website, sociale media, e-mail marketing of zoekmachinemarketing.

Offline- vs Online Marketing

In tegenstelling tot traditionele marketing, die voornamelijk gericht is op het bereiken van een groot publiek via bijvoorbeeld televisie of radio, is online marketing gericht op het bereiken van specifieke doelgroepen via digitale kanalen. Dit betekent dat online marketing zeer gericht en doelgericht kan zijn, waardoor de kans op succesvolle conversies (bijvoorbeeld het aankopen van een product) groter is.

Voordelen online marketing

Een van de belangrijkste voordelen van online marketing is dat het inzicht geeft in hoe consumenten reageren op marketingboodschappen. Dit kan bijvoorbeeld via analytics-software waarmee bekeken kan worden hoe vaak een website bezocht wordt, hoeveel mensen op een link klikken of hoeveel mensen een aankoop doen na het zien van een advertentie. Op basis hiervan kan de marketingstrategie bijgesteld worden om nog beter aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de doelgroep.

Internet marketing richt zich dus op vooral websites, webdesign, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online adverteren (SEA).

Ook kun je door online marketing jouw merk of bedrijf goed in de markt zetten door het maken van bedrijfsvideo’s die je kunt delen via je website, nieuwsbrieven en sociale media kanalen.

Online marketing is de manier om met jouw website bovenaan in Google te komen.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y