Wat is HTML-code?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Wat is HTML-code?

HTML (HyperText Markup Language) is een opmaaktaal voor het opmaken van webpagina’s. De code wordt gebruikt om de structuur en de inhoud van een webpagina te bepalen, zoals tekst, afbeeldingen en hyperlinks.

Met HTML-code kun je op verschillende manieren de lay-out van een webpagina bepalen. Zo kun je kopteksten, paragrafen, lijsten en tabellen toevoegen, en kun je afbeeldingen en hyperlinks toevoegen om naar andere webpagina’s te verwijzen.

Tags

HTML-code bestaat uit tags, die worden gebruikt om verschillende elementen op een webpagina aan te duiden. Elk element heeft zijn eigen specifieke tag, bijvoorbeeld de <h1>-tag voor de hoofdtekst op een pagina of de <img>-tag voor afbeeldingen. De tags worden omgeven door haakjes, en de inhoud van het element komt tussen de openende en sluitende tags.

Bijvoorbeeld:

<h1>Dit is een hoofdtekst</h1>
<p>Dit is een paragraaf met tekst</p>
<imgsrc="afbeelding.jpg" alt="Een afbeelding">

CSS en JavaScript

HTML-code kan worden gebruikt in combinatie met andere talen, zoals CSS (Cascading Style Sheets) voor het opmaken van de pagina en JavaScript voor interactiviteit en functionaliteit. Samen zorgen deze talen ervoor dat webpagina’s mooi en gebruiksvriendelijk kunnen worden gemaakt.

Het is belangrijk om te onthouden dat HTML alleen de structuur en inhoud van een webpagina bepaalt, en niet hoe die eruit ziet. Hiervoor wordt CSS gebruikt, dat de opmaak en het design van de pagina bepaalt. Zo kun je met CSS de kleuren, font-families, afmetingen en andere stijlelementen van een webpagina bepalen, zonder dat je daarvoor de HTML-code hoeft aan te passen.

In samenwerking met CSS en JavaScript kan HTML helpen om mooie webpagina’s te maken.

HTML-code

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y