Wat is ROAS?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Waar wordt ROAS voor gebruikt?

ROAS staat voor Return on Advertising Spend, wat in het Nederlands ‘rendement op advertentie-uitgaven’ betekent. Het is een meetwaarde die wordt gebruikt om de effectiviteit van de gemaakte online marketing te beoordelen. ROAS berekent de opbrengst die wordt gegenereerd door een advertentiecampagne in verhouding tot de kosten ervan.

ROAS wordt meestal uitgedrukt als een verhouding of percentage. Het kan worden berekend door de totale opbrengsten die zijn gegenereerd door een advertentiecampagne te delen door de totale advertentiekosten. Het resultaat geeft aan hoeveel geld er wordt verdiend voor elke euro die geïnvesteerd is.

Afbeelding van Amerikaanse bankbiljetten.

Hoe bereken je de ROAS?

Je kunt de ROAS als volgt berekenen. Stel, een advertentiecampagne heeft een totale opbrengst van € 10.000 gegenereerd en de totale advertentiekosten waren € 2000, dan is de ROAS 10.000/2.000 = 5. Dit betekent dat er € 5,- is verdiend voor elke euro die aan advertenties is uitgegeven.

ROAS is een belangrijke maatstaf voor marketeers en adverteerders, omdat het hen helpt te bepalen of hun advertentie-uitgaven winstgevend zijn. Door de ROAS te volgen, kunnen ze de prestaties van hun campagnes evalueren en beslissingen nemen over toekomstige advertentiebudgetten en strategieën.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y