Wat is Google Search Console?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool van Google die webmasters helpt om de prestaties van hun website te monitoren en te verbeteren. Met de tool kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen naar je site komen via zoekmachines, welke zoekwoorden ze gebruiken om je site te vinden en of er technische problemen zijn met je site die de prestaties kunnen beïnvloeden. Onmisbaar voor je SEO-werkzaamheden.

De tool biedt ook handige functionaliteiten zoals het toevoegen en testen van je sitemap, het opgeven van je voorkeur voor de weergave van je site in de zoekresultaten en het ontvangen van waarschuwingen als er potentiële problemen zijn met je site, zoals broken links of problemen met de robots.txt-bestand.

Inzicht krijgen met Google Search Console

Met Google Search Console kun je dus inzicht krijgen in hoe je site presteert in de zoekresultaten van Google en wat je kunt doen om de prestaties te verbeteren. Ook kun je met Search Console zien welke zoekwoorden gebruikers invoeren om je site te vinden, en hoe vaak je site in de zoekresultaten verschijnt voor die zoekwoorden. Het is een belangrijk hulpmiddel voor webmasters die hun site willen optimaliseren voor zoekmachines.

Een van de voordelen van Google Search Console is dat het gratis is en gemakkelijk te gebruiken. De tool is ook direct gekoppeld aan de zoekalgoritmen van Google, wat betekent dat de gegevens die je via de tool ontvangt betrouwbaar en actueel zijn.

Google Search Console is een gratis tool die echt onmisbaar is voor iedereen die een website heeft en ervoor wil zorgen dat deze goed gevonden wordt door Google.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y