Wat is A/B-testen?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

A/B-testen

A/B-testing is een techniek die vaak wordt gebruikt in online marketing om te bepalen welke versie van een advertentie, website of andere online content het beste presteert.

In een A/B-test worden twee versies van dezelfde content getest door deze te laten zien aan twee verschillende groepen gebruikers. De ene groep ziet versie A, terwijl de andere groep versie B ziet. Vervolgens wordt gekeken welke versie het beste presteert op basis van een bepaalde meetbare prestatie-indicator, zoals het aantal clicks op een link of het aantal conversies.

De resultaten van de A/B-test kunnen vervolgens worden gebruikt om te bepalen welke versie van de content het meest geschikt is voor de doelgroep en daarmee het meest effectief is in het bereiken van marketingdoelstellingen.

Voordelen van A/B-testen

De voordelen van A/B-testing zijn onder andere dat het mogelijk maakt om op basis van harde data te bepalen welke versie van een advertentie of website het meest effectief is, en dat het een relatief eenvoudige manier is om te experimenteren met verschillende elementen van online content.

Er zijn echter ook beperkingen aan A/B-testing. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om een representatieve doelgroep te vinden voor de test, en kan het lastig zijn om de resultaten van de test te generaliseren naar de gehele doelgroep. Daarnaast kan het tijdrovend zijn om verschillende versies van content te maken en te testen.

A/B-testen

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y