Wat is een domein registrar?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Domein registrar

Een domein registrar is een bedrijf dat zich bezighoudt met het registreren van domeinnamen voor internetgebruikers. Dit betekent dat zij de naamgeving van websites verzorgen door middel van het toewijzen van unieke domeinnamen.

Een domeinnaam is het adres van een website, zoals bijvoorbeeld “google.com” of “facebook.com”. Door middel van deze domeinnamen kunnen internetgebruikers gemakkelijk een website vinden en bezoeken. Het is dus belangrijk dat de naam van een website uniek en herkenbaar is.

Een domein registrar neemt deze taak op zich door middel van het aanbieden van domeinnamenregistratie. Dit houdt in dat zij domeinnamen aanbieden die nog vrij zijn en vervolgens deze domeinnamen registreren op naam van de klant. Dit gebeurt door middel van het invullen van persoonlijke gegevens en het betalen van een registratiekosten.

Diensten van domein registrar

Een domein registrar biedt vaak verschillende diensten aan, zoals het verhuizen van een domeinnaam naar een andere registrar, het wijzigen van de contactgegevens van een domeinnaam of het verlengen van de registratieperiode. Ook kunnen zij advies geven over welke domeinnaam het beste bij een bepaald bedrijf of website past.

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende domein registrars zijn en dat de kosten en diensten per registrar kunnen verschillen. Het is daarom aan te raden om goed te vergelijken voordat er een keuze wordt gemaakt. Ook is het belangrijk om te controleren of een domein registrar betrouwbaar is, door bijvoorbeeld reviews te lezen of te controleren of zij aangesloten zijn bij een officiële organisatie.

In het kort is een domein registrar dus een bedrijf dat zich bezighoudt met het registreren van unieke domeinnamen voor internetgebruikers. Zij bieden diensten aan om het gemakkelijker te maken voor gebruikers om een website te vinden en te bezoeken. Het is belangrijk om goed te vergelijken en te controleren voordat er een keuze voor een domein registrar wordt gemaakt.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y