Wat is een Interne Link?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Interne Link

Een interne link is een hyperlink die naar een andere pagina op dezelfde website verwijst. Deze links worden vaak gebruikt om gebruikers te helpen navigeren door de website en om de verschillende pagina’s op de website te verbinden.

Linkstructuur

Vanuit het perspectief van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn interne links belangrijk omdat ze de zoekmachines helpen om de structuur en inhoud van de website te begrijpen. Ze geven aan welke pagina’s op de website verbonden zijn met elkaar en hoe ze verwant zijn. Dit kan de zoekmachines helpen om de relevantie van de website voor bepaalde zoekwoorden te beoordelen en de website beter te laten rangschikken in de zoekresultaten.

Een goede interne linkstructuur kan ook helpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruikers te laten navigeren door de website via relevante en logische interne links, kunnen ze gemakkelijker de informatie vinden die ze zoeken. Dit kan leiden tot een hogere interactie en een langere verblijftijd op de website, wat weer kan leiden tot een betere ranking in de zoekresultaten. Interne links geven ook linkjuice door, waardoor pagina’s met veel inkomende links een hogere autoriteit krijgen.

In samenhang met andere SEO-technieken, zoals goede content en relevante backlinks, kunnen interne links bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines en een verbeterde gebruikerservaring op de website. Daarom is het belangrijk om interne links te gebruiken en te beheren als onderdeel van een effectieve SEO-strategie.

Zowel interne- als externe links zijn een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie. Veel kwalitatieve links binnen en naar je website zorgen voor een hogere domein autoriteit.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y