Wat is Affiliate Marketing?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Affiliate Marketing?

Affiliatie marketing is een van de meest populaire vormen van online marketing tegenwoordig. Het is een systeem waarbij bedrijven en individuen (affiliates) samenwerken om producten of diensten te promoten. En het beste van alles? Affiliates worden beloond voor hun bijdrage aan de verkoop van deze producten of diensten.

Hoe werkt Affiliate Marketing?

Om te beginnen zulle we eerst uitleggen hoe affiliatie marketing precies werkt. Bedrijven bieden affiliatieprogramma’s aan waarbij affiliates toegang krijgen tot specifieke producten of diensten. Deze affiliates krijgen vervolgens unieke links of banners waarmee ze de producten of diensten kunnen promoten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een blogpost op je website, social media post of e-mail.

Wanneer een klant via deze link of banner een aankoop doet, ontvangt de affiliate een commissie. De hoogte van deze commissie is afhankelijk van het bedrijf en het product of de dienst.

Waarom Affiliate Marketing?

Maar waarom zouden bedrijven en individuen zich willen aansluiten bij een affiliatieprogramma? Ten eerste biedt het voor bedrijven de mogelijkheid om hun producten of diensten te promoveren zonder grote kosten. Zoals we allemaal weten, kan het aanbieden van een commissie een veel kostenefficiëntere manier zijn dan het betalen voor reclame.

Voor affiliates biedt het de mogelijkheid om inkomsten te genereren zonder dat ze eigen producten of diensten hoeven te ontwikkelen of te verkopen. Het enige wat ze hoeven te doen is hun unieke link of banner delen met hun volgers of klanten.

Daarnaast is affiliatie marketing een efficiënte manier om doelgroepen te bereiken. Bedrijven kunnen zich richten op specifieke niches door samen te werken met affiliates die al een groot publiek hebben in die specifieke niche. Hierdoor kan het leiden tot een grotere verkoop en meer inkomsten voor bedrijven.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y