Wat is Front-end?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Front-end

De front-end van een website is het gedeelte dat zichtbaar is voor de bezoeker van de website. Dit omvat de lay-out en design van de website, de interactie met de bezoeker en de functionaliteiten die zichtbaar zijn voor de bezoeker.

De front-end wordt ontwikkeld door front-end developers, die zorgen voor een visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website. Zij werken samen met ontwerpers en andere developers om ervoor te zorgen dat de website voldoet aan de eisen en wensen van de opdrachtgever en de doelgroep van de website.

Bij het ontwikkelen van de front-end worden verschillende technologieën gebruikt, zoals HTML, CSS en JavaScript. HTML is de basis van elke website en zorgt ervoor dat de inhoud van de website op de juiste manier wordt weergegeven. CSS zorgt voor de lay-out en het design van de website, en JavaScript zorgt voor interactie en functionaliteiten zoals animaties en formulieren.

De front-end van een website is belangrijk omdat het de eerste indruk is die de bezoeker krijgt van de website. Als de front-end niet aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is, zullen bezoekers snel afhaken en naar een andere website gaan. Een goede front-end zorgt ervoor dat bezoekers langer op de website blijven en gemakkelijk kunnen navigeren naar de gewenste informatie of diensten.

Daarnaast is de front-end ook belangrijk voor zoekmachines, zoals Google. Zoekmachines lezen de HTML-code van een website om te bepalen wat de inhoud van de website is en hoe relevant deze is voor bepaalde zoekwoorden. Als de HTML-code van een website goed is opgesteld, zal de website hoger in de zoekresultaten verschijnen en dus beter gevonden worden door bezoekers.

In samenwerking met de back-end van een website, die zorgt voor de achterliggende technologie en functionaliteiten, vormt de front-end het complete plaatje van een website.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y