Wat is een Ankertekst?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Ankertekst

Een ankertekst is de tekst die wordt gebruikt als hyperlink in een HTML-document. Het is de tekst die wordt weergegeven aan de gebruiker en waarop deze kan klikken om naar de doelpagina te gaan. In HTML wordt een ankertekst gedefinieerd met de <a> tag. Bijvoorbeeld:

Voorbeeld van een ankertekst

In de bovenstaande code is “Dit is de ankertekst” de ankertekst, en “https://www.example.com” is de URL van de doelpagina.

Hoe wordt een ankertekst gebruikt?

Ankerteksten worden vaak gebruikt om gebruikers te helpen navigeren op een website, bijvoorbeeld door het aanbieden van links naar belangrijke pagina’s in de navigatiebalk of door het verwijzen naar relevante interne of externe pagina’s in de inhoud van een pagina.

Voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn ankerteksten ook belangrijk omdat ze de context van de pagina aangeven waarnaar wordt gelinkt. Zoekmachines gebruiken ankerteksten om de relevantie van pagina’s te beoordelen en om de autoriteit van een website te bepalen. Een goede ankertekst is specifiek en beschrijft kort en bondig waar de doelpagina over gaat. Bijvoorbeeld in plaats van “klik hier” is het beter om “lees meer over onze producten” te gebruiken.

Het belang van een ankertekst

Het is ook belangrijk om te onthouden dat ankerteksten niet alleen worden gebruikt voor interne links, maar ook voor inkomende links van andere websites. Wanneer een andere website naar jouw website linkt met een ankertekst die relevant is voor de inhoud van jouw pagina, kan dit bijdragen aan een betere zoekmachine-positie.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y