Wat is een Keyword?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Keyword

Een keyword (ook wel: zoekwoord) is een woord of een zin die gebruikers invoeren in een zoekmachine, zoals Google, om te zoeken naar informatie op het internet. Zoekwoorden zijn belangrijk voor zowel gebruikers als websites omdat ze helpen om relevante informatie te vinden en te laten zien aan de juiste gebruikers.

Voor gebruikers zijn zoekwoorden handig omdat ze hen helpen om specifieker te zoeken naar wat ze willen weten. Bijvoorbeeld, in plaats van te zoeken naar “restaurants”, kan een gebruiker zoeken naar “Italiaanse restaurants in Amsterdam”. Dit geeft hen meer gerichte resultaten en maakt het gemakkelijker om de informatie te vinden die ze zoeken.

Waarom zijn Keywords belangrijk?

Voor websites zijn zoekwoorden belangrijk omdat ze helpen om de website te laten zien aan gebruikers die naar dat specifieke zoekwoord zoeken. Als een website bijvoorbeeld is gebouwd rond het onderwerp “tuinieren”, is het slim om zoekwoorden als “tuinplanten” en “tuinonderhoud” te gebruiken in de content van de website. Dit maakt het gemakkelijker voor zoekmachines om de website te indexeren en te laten zien aan gebruikers die naar dit soort informatie zoeken.

Keyword-onderzoek

Er zijn verschillende manieren om zoekwoorden te ontdekken en te gebruiken. Een van de meest populaire manieren is door het gebruik van zoekwoordenonderzoek. Dit is een proces waarbij een website-eigenaar of marketeer onderzoek doet naar welke zoekwoorden gebruikers vaak gebruiken als ze naar informatie over een bepaald onderwerp zoeken. Dit kan worden gedaan door het gebruik van tools zoals Google Ads Keyword Planner of andere zoekwoordanalyse-tools.

Een andere manier om zoekwoorden te ontdekken is door te kijken naar hoe concurrenten hun website optimaliseren voor zoekmachines. Dit kan door het analyseren van de meta-tags en de content op hun website. Dit geeft inzicht in welke zoekwoorden zij gebruiken en kan ideeën opleveren voor eigen zoekwoorden.

zoekbalk keywords

Hoe gebruik je Keywords?

Eenmaal ontdekt, kunnen zoekwoorden worden gebruikt op verschillende manieren om de zichtbaarheid van een website te verbeteren. Zoekwoorden kunnen worden gebruikt in de meta-tags van een website, in de titels en beschrijvingen van webpagina’s en in de content van de website zelf. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die relevante en kwalitatief hoogwaardige content hebben die aansluit bij wat gebruikers zoeken. Door zoekwoorden te gebruiken in de content van de website, kan deze meer relevant worden voor zoekmachines en dus beter worden gevonden door gebruikers.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de zoekwoorden op een natuurlijke manier in de content worden geïntegreerd. Overmatig gebruik van zoekwoorden, ook wel “keyword stuffing” genoemd, kan leiden tot een lagere rangschikking in zoekmachines en kan zelfs leiden tot een straf van de zoekmachine.

Kortom, zoekwoorden zijn belangrijk voor zowel gebruikers als websites omdat ze helpen om relevante informatie te vinden en te laten zien aan de juiste gebruikers. Zoekwoordenonderzoek te doen en ze op een natuurlijke manier te gebruiken in de website, kan de zichtbaarheid en de relevantie van de website worden verbeterd voor zoekmachines.

Het is dus een bealngrijk onderdeel van de SEO werkzaamheden die noodzakelijk is en die er voor kan zorgen dat jij op een goede positie op de zoekresultatenpagina (SERP) komt. Dit kan dan weer voor meer websiteverkeer leiden en tot conversies.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y