Wat is een Mobiele Website?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Mobiele website

Een mobiele website is een versie van een normale website die is geoptimaliseerd voor gebruik op een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. In tegenstelling tot een normale website, die meestal is ontworpen voor gebruik op een desktopcomputer of laptop, is een mobiele website gemaakt om gemakkelijk te navigeren op het kleinere scherm van een mobiel apparaat en is het ontworpen om snel te laden en minder data verbruikt.

Er zijn verschillende manieren om een mobiele website te maken. Een van de meest voorkomende methoden is door het gebruik van responsive design, wat betekent dat de website automatisch zijn layout aanpast aan het scherm van het apparaat dat wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de website er op elk apparaat even goed uitziet en gemakkelijk te gebruiken is.

Een andere manier om een mobiele website te maken is door het gebruik van een aparte mobiele website. Dit betekent dat er een aparte versie van de website is die specifiek is ontworpen voor gebruik op mobiele apparaten. Dit kan handig zijn als de normale website te veel gegevens bevat die niet nodig zijn op een mobiel apparaat, zoals grote afbeeldingen of video’s die niet nodig zijn op een kleiner scherm.

Je kunt er voor kiezen om op een mobiele website beperkte functionaliteit te hebben, maar dat hoeft lang niet altijd.

In het voorbeeld hieronder zie je onze eigen website en je kunt zien dat de mobiele versie er iets anders uitziet dan de desktop versie.

Desktop

Ponck desktop

Mobiel

Ponck mobiel

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y