Wat is een Featured Snippet?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Featured snippet

Een featured snippet is een speciaal type van zoekresultaat dat wordt weergegeven door zoekmachines, zoals Google, bovenaan de zoekpagina. Het is een fragment van een webpagina dat wordt getoond als een samenvatting van het antwoord op een specifieke zoekvraag van een gebruiker.

Het doel van een featured snippet is om gebruikers snel en efficiënt te voorzien van het antwoord op hun zoekvraag zonder dat zij hiervoor naar een andere website hoeven te gaan. Dit kan bijvoorbeeld een stukje tekst zijn met een antwoord op een vraag, een afbeelding met uitleg of een lijst met stappen om iets te doen.

Om in aanmerking te komen voor een featured snippet, moet een webpagina aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de pagina relevant zijn voor de zoekvraag en moet het antwoord op de vraag duidelijk en concreet zijn. Ook moet de pagina goed gestructureerd zijn en een goede gebruiksvriendelijkheid hebben.

Voordelen

Voor webmasters en website-eigenaren kan het behalen van een featured snippet een grote voordeel zijn. Zo kan dit leiden tot meer bezoekers op hun website en een hogere positie in de zoekresultaten. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot meer bekendheid en een hogere autoriteit voor de website.

Er zijn verschillende soorten featured snippets, zoals lijst- en tabelresultaten, afbeeldingen en kaarten. Dit hangt af van de zoekvraag en het type antwoord dat het beste past bij de vraag.

Nadelen

Ondanks het voordeel van een featured snippet, kan het ook leiden tot minder bezoekers op een website. Dit komt doordat gebruikers soms al het antwoord op hun vraag krijgen via de featured snippet en daarom niet naar de website hoeven te gaan.

In het algemeen kan een featured snippet dus zowel voordelen als nadelen met zich meebrengen. Webmasters en website-eigenaren moeten daarom goed nadenken over hoe zij hun pagina’s kunnen optimaliseren om in aanmerking te komen voor een featured snippet, zonder hierbij te veel bezoekers te verliezen.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y