Wat is Acquisitie?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Acquisitie

Acquisitie is het proces van het werven van nieuwe klanten of het verkrijgen van nieuwe zakelijke contacten. Dit kan door middel van verschillende methoden, zoals telemarketing, e-mailmarketing, social media, en persoonlijke verkoop.

Voorbeeld:
Een verzekeringsmaatschappij kan een team van verkoopmedewerkers inzetten om potentiële klanten te benaderen voor het afsluiten van een verzekering. Of een softwarebedrijf kan een e-mailcampagne opzetten om potentiële klanten te informeren over hun nieuwste product.

Verschillende soorten acquisitie

Er zijn verschillende soorten acquisitie die bedrijven kunnen gebruiken, afhankelijk van hun doelgroep en product of dienst. De meest voorkomende soorten acquisitie zijn outbound acquisitie (proactief benaderen van potentiële klanten) en inbound acquisitie (wachten tot potentiële klanten contact opnemen).

  • Outbound acquisitie: Een verkoopmedewerker belt een lijst met potentiële klanten op en probeert hen te overtuigen om een product of dienst af te nemen.
  • Inbound acquisitie: Een bedrijf maakt gebruik van zoekmachine optimalisatie, content marketing en social media aanwezigheid om potentiële klanten aan te trekken naar hun website en hen te converteren tot klanten.

Effectiviteit van acquisitie

Effectiviteit van acquisitie hangt af van vele factoren, zoals de doelgroep, het product of de dienst, en de gebruikte acquisitie-strategie. Bedrijven moeten regelmatig de resultaten van hun acquisitie-inspanningen evalueren en aanpassen om ervoor te zorgen dat ze efficiënt en effectief zijn.

Voorbeeld:
Als een bedrijf constateert dat hun e-mailcampagne weinig respons oplevert, kunnen ze besluiten om de inhoud van de e-mails te herzien of de frequentie van de verzending aan te passen. Of als een verkoopmedewerker ontdekt dat zijn benadering niet werkt bij een bepaalde doelgroep, kan hij besluiten om zijn benadering aan te passen.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y