Wat is een blog?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Blog

Een blog is een online artikel met informatieve, actuele en/of inspirerende content. Het woord “blog” is afgeleid van het woord “weblog”, wat simpelweg betekent dat het een logboek is van de activiteiten die op een website plaatsvinden.

Blogs kunnen over allerlei onderwerpen gaan, zoals mode, kunst, politiek, technologie, reizen, koken, of zelfs persoonlijke ervaringen. Vaak hebben blogs een informeel karakter en kun je lezen hoe de schrijver over een bepaald onderwerp denkt, voelt, of wat hij of zij meemaakt.

Een blog kan ook een nuttig middel zijn om informatie te delen met anderen. Veel experts in verschillende vakgebieden gebruiken blogs om hun kennis te verspreiden en om in contact te komen met andere mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp.

Veel websites gebruiken een blogsectie om regelmatig informatieve artikelen te delen met hun doelgroep en deze te verspreiden via social media. Een blog kan sterk bijdragen aan online vindbaarheid van je website (SEO), mits het aan een aantal voorwaarden doet.

Zorg dat de inhoud van je blog ertoe doet

Denk in eerste instantie aan de inhoud van je blog – die moet ertoe doen. Verder helpt het als je blog een zekere lengte heeft, zodat Google beter kan bepalen waar je blog over gaat. Ook is het gebruik van afbeeldingen een pluspunt voor je online vindbaarheid. Zeker als je ze ook nog de juiste alt-tekst meegeeft.

Met sterke blogartikelen verzamel je op een natuurlijke wijze backlinks van andere websites en ook dat draagt weer bij aan je online zichtbaarheid.

Hoe begin je met bloggen?

Je kunt een blog starten door gebruik te maken van gratis online platforms zoals WordPress of Blogger. Hiermee kun je eenvoudig een blog aanmaken en je eigen berichten plaatsen.

Een blog kan ook een leuke manier zijn om geld te verdienen. Als je veel bezoekers op je blog krijgt, kun je advertenties plaatsen of producten of diensten aanbieden die aansluiten bij het onderwerp van je blog. Zo kun je op een leuke manier een inkomen verdienen met iets wat je leuk vindt om te doen.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y