Wat is B2B?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Wat is B2B?

B2B staat voor “business-to-business” en is een vorm van handel waarbij bedrijven producten of diensten verkopen aan andere bedrijven. Een fabrikant, bijvoorbeeld, die producten verkoopt aan een groothandel of een softwarebedrijf dat softwarelicenties verkoopt aan andere bedrijven.

B2B Online Marketing

B2B online marketing is gericht op het aantrekken van andere bedrijven als klanten. Dit kan gedaan worden door middel van verschillende online marketingkanalen, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine advertising (SEA), content marketing, e-mail marketing, social media marketing, en meer.

B2B online marketing verschilt van B2C (business-to-consumer) online marketing, omdat de aankoopbeslissing vaak genomen wordt door een kleiner aantal beslissers binnen een bedrijf, in plaats van individuele consumenten. Hierdoor kan de aankoopbeslissing langer duren en kan er meer gewicht gelegd worden op de reputatie en ervaring van een bedrijf.

Het doel van B2B online marketing is om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten, leads te genereren en de verkoop te stimuleren. Hierbij worden vaak gebruik gemaakt van white papers, webinars, en andere lead-generatie technieken om de interesse van potentiële klanten te wekken.

Om succesvol te zijn in B2B online marketing is het belangrijk om een duidelijke strategie op te stellen, gericht te zijn op de doelgroep en waarde toe te voegen door middel van nuttige informatie. Dit kan leiden tot een betere ROI (return on investment) in vergelijking met B2C online marketing.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y