Wat is een Externe Link?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Externe link

Een externe link op een website is een hyperlink die naar een andere website verwijst. Dit kan een link naar een andere pagina op dezelfde website zijn, maar meestal verwijst een externe link naar een pagina op een andere website.

Externe links zijn belangrijk voor zowel de gebruiker als de website-eigenaar. Voor de gebruiker bieden externe links de mogelijkheid om meer informatie te verkrijgen over een onderwerp of om naar andere relevante bronnen te gaan. Voor de website-eigenaar kunnen externe links helpen bij het verhogen van de autoriteit van de website en het verbeteren van de zoekmachine-ranglijst.

Externe links zijn ook nuttig voor website-ontwikkelaars omdat ze de gebruiker naar relevante bronnen kunnen leiden zonder dat de website-eigenaar de informatie zelf hoeft te verzamelen of te produceren. Dit kan helpen om de kwaliteit van de website te verbeteren en om de tijd en moeite te besparen die nodig is om informatie te verzamelen en te produceren.

Hoe kun je externe links inzetten?

Externe links kunnen op verschillende manieren worden geïmplementeerd op een website. Ze kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst in de tekst van een artikel of blogpost, in een afbeelding of in een lijst van links op een aparte pagina. Ze kunnen ook worden geïntegreerd in een knop of een pictogram op de website.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat externe links naar betrouwbare bronnen verwijzen en dat ze op een logische manier zijn geïmplementeerd op de website. Dit kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en om de autoriteit en betrouwbaarheid van de website te verhogen.

Externe links zijn ook nuttig voor website-eigenaren omdat ze kunnen helpen om het aantal inkomende links naar de website te verhogen. Dit kan de autoriteit van de website verhogen en kan bijdragen aan een betere positie in de zoekmachine-resultaten.

In sommige gevallen kan het gebruik van externe links echter ook negatieve gevolgen hebben. Als er bijvoorbeeld te veel externe links naar een website verwijzen, kan dit de gebruikerservaring verminderen en kan het de autoriteit van de website verminderen. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden tussen het gebruik van externe links en het bieden van waardevolle content.

Het verschil tussen externe links en backlinks

Een externe link is een soort backlink. Maar backlinks is eigenlijk de verzamelnaam voor alle soorten links, dit kunnen dus ook interne links of inkomende links zijn.

Backlinks zijn belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie (SEO) omdat zoekmachines, zoals Google, backlinks beschouwen als een indicatie van de populariteit, relevantie en autoriteit van een website.

Kortom, alle externe links zijn backlinks, maar niet alle backlinks zijn externe links.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y