Wat is een SSL Certificaat?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

SSL Certificaat

Een SSL certificaat (Secure Sockets Layer) is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Safari of Chrome).

Op die manier kunnen alle login- en betalingsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat. Denk hierbij aan alle wachtwoorden, rekeningnummers etc.

Je kunt een SSL-certificaat herkennen als er https:// in de URL staat.

Jij kan als eigenaar van een website een SSL-certificaat aanvragen bij het bedrijf waar jij je website hebt gehost. Dit kan vaak heel gemakkelijk, maar er zijn wel kosten aan verbonden.

Waarom een certificaat?

Om deze drie belangrijke redenen:

1. Beveiliging
    Zoals eerder aangegeven, worden de vertrouwde gegevens op de website beveiligd.
  2. Vertrouwen
    Gebruikers kunnen zien dat jouw website veilig is en dat geeft ze vertrouwen.
  3. Google rankings
    Google neemt dit mee in de beoordeling voor de rankings. Met SSL-certificaat is de kans dus ook groter om beter vindbaar te zijn met je website. Goed voor de SEO dus!
SSL certificaat