Wat is een broken link?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Broken links

Broken links, ook wel “dode links” genoemd, zijn hyperlinks die niet meer werken of verwijzen naar een niet-bestaande webpagina. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, zoals wanneer een webpagina verplaatst of verwijderd wordt zonder dat de oude hyperlink aangepast wordt.

Broken links kunnen irritant zijn voor gebruikers die proberen een bepaalde webpagina te bereiken via een hyperlink, omdat ze meestal naar een foutmelding leiden in plaats van naar de gewenste pagina. Ze komen dan uit op de zogeheten 404-pagina. Dit kan leiden tot verwarring en frustratie bij gebruikers, en kan zelfs leiden tot verlies van vertrouwen in een website.

De gevolgen van Broken Links

Daarnaast kunnen broken links ook negatieve gevolgen hebben voor de zoekmachine-ranking van een website. Zoekmachines zoals Google gebruiken de kwaliteit en relevantie van hyperlinks op een website om te bepalen hoe waardevol en betrouwbaar de website is. Als een website veel broken links heeft, kan dit leiden tot een lagere ranking en minder zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Hoe voorkom je broken links?

Om te voorkomen dat een website wordt geplaagd door broken links, is het belangrijk om regelmatig de hyperlinks op de website te controleren en te vervangen wanneer nodig. Dit kan handmatig gebeuren door elke hyperlink op de website te bezoeken en te controleren of deze naar een bestaande webpagina leidt. Er zijn echter ook tools beschikbaar die dit automatisch kunnen doen, wat veel tijd kan besparen en een betrouwbaardere controle biedt.

Sommige websites kunnen ook gebruikmaken van redirects om broken links op te lossen. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een broken link bezoekt, hij of zij automatisch naar een bestaande webpagina wordt doorgestuurd. Dit kan een effectieve manier zijn om te voorkomen dat gebruikers tegen broken links aanlopen, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat redirects naar relevante en waardevolle pagina’s leiden, anders kan dit ook leiden tot een slechte gebruikerservaring.

Je kunt een SEO-analyse laten doen om te kijken of je ook broken links hebt op jouw website. Wil je direct weten hoe jouw website ervoor staat? Vraag dan de SEO-scan aan!

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y