Wat is een websitescan?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Waar gebruik je een websitescan voor?

Een websitescan is een proces waarbij een grondige analyse wordt uitgevoerd van een website om verschillende aspecten ervan te evalueren. Het doel van een websitescan is om inzicht te krijgen in de prestaties, veiligheid, bruikbaarheid en optimalisatiemogelijkheden van een website.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn de laadsnelheid van een website, de aanwezigheid van beveiligingscertificaten op de website zoals een SSL-certificaat en de gebruiksvriendelijkheid van de website op bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Wat zijn de voordelen van het uitvoeren van een websitescan als website-eigenaar?

Als website-eigenaar kun je een websitescan uitvoeren om er achter te komen wat er verbeterd en/of aangepast moet worden op de website. Je krijgt een duidelijk overzicht over alle aspecten van de gehele website.

Ook voor bijvoorbeeld SEO is een websitescan handig, dat komt omdat gebruikte zoekwoorden geanalyseerd worden en de relevantie en effectiviteit van je website ook beoordeeld worden. Het geeft ook een overzicht van het conversieproces, hiermee kun je zien waar de consument afhaakt en herleiden waardoor. Ook dat kan dan verbeterd worden voor een optimalisatie van de conversieratio.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y