Wat is B2C?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Wat is B2C?

B2C staat voor “business-to-consumer” en is een vorm van handel waarbij bedrijven producten of diensten verkopen aan consumenten. Een voorbeeld hiervan is een webshop die kleding verkoopt aan individuele klanten of een restaurant dat maaltijden serveert aan particulieren.

B2C Online Marketing

B2C online marketing is gericht op het aantrekken van individuele consumenten als klanten. Dit kan gedaan worden door middel van verschillende online marketingkanalen, zoals social media, zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine advertising (SEA), e-mail marketing, affiliate marketing, en meer.

B2C online marketing verschilt van B2B (business-to-business) online marketing, omdat de aankoopbeslissing vaak genomen wordt door individuele consumenten. Hierdoor kan de aankoopbeslissing sneller genomen worden en wordt er vaak meer gewicht gelegd op de prijs en beschikbaarheid van producten of diensten.

Het doel van B2C online marketing is om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten, verkoop te stimuleren en klanttevredenheid te verhogen. Hierbij worden vaak gebruik gemaakt van aanbiedingen, kortingscodes, en andere verkooptechnieken om de interesse van consumenten te wekken.

Om succesvol te zijn in B2C online marketing is het belangrijk om een duidelijke strategie op te stellen, gericht te zijn op de doelgroep en waarde toe te voegen door middel van nuttige informatie en klanttevredenheid te verhogen. Dit kan leiden tot een betere ROI (return on investment) in vergelijking met B2B online marketing.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y