Wat is Cost Per Click?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Cost Per Click

“Cost Per Click” (CPC) is een belangrijk begrip binnen online marketing. Het is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de kosten die verbonden zijn aan elke klik op een advertentie die is geplaatst op het internet. Dit kan bijvoorbeeld een Google-advertentie zijn, of een advertentie op een social media platform zoals Facebook of Instagram.

Waarvoor is CPC belangrijk?

De CPC is een belangrijke maatstaf om te bepalen hoe effectief een online marketingcampagne is. Als de CPC laag is, betekent dit dat de advertentie goed werkt en dat er veel mensen op klikken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de advertentie aantrekkelijk is gemaakt of dat de advertentie op de juiste plaatsen is geplaatst. Als de CPC echter hoog is, kan dit erop wijzen dat de advertentie niet goed werkt en dat er weinig mensen op klikken.

Hoogte van CPC

De CPC kan ook worden gebruikt om te bepalen hoeveel geld een bedrijf moet uitgeven aan online marketing. Als de CPC laag is, kan een bedrijf meer advertenties plaatsen zonder dat het te veel geld kost. Als de CPC echter hoog is, kan het beter zijn om minder advertenties te plaatsen of om de advertenties op andere manieren te optimaliseren.

CPC bepalen

Het bepalen van de juiste CPC is dus van groot belang voor een effectieve online marketingcampagne. Dit vereist echter wel enige kennis en ervaring, omdat er verschillende factoren van invloed zijn op de CPC. Zo kan de CPC bijvoorbeeld afhankelijk zijn van het tijdstip waarop de advertentie wordt geplaatst, de plaats waar de advertentie wordt geplaatst, de doelgroep van de advertentie en de concurrentie op de markt.

Om de juiste CPC te bepalen, is het dus belangrijk om deze factoren goed te onderzoeken en te analyseren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van A/B-testen, waarbij verschillende varianten van een advertentie worden geplaatst om te kijken welke het beste werkt. Ook kun je gebruik maken van geavanceerde software om de CPC te berekenen en te optimaliseren.

In samenvatting: de “cost per click” (CPC) is een term die wordt gebruikt in online marketing om te verwijzen naar de kosten die verbonden zijn aan elke klik op een advertentie. De CPC is een belangrijke maatstaf om te bepalen hoe effectief e

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y