Wat is Google Pagespeed Insights?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Google Pagespeed Insights

Google Pagespeed Insights is een gratis online tool ontwikkeld door Google die webmasters en site-eigenaren kan helpen bij het verbeteren van de snelheid van hun website. De tool biedt gedetailleerde analyse en aanbevelingen om de prestaties van een website te verbeteren, zodat deze sneller en efficiënter kan laden voor bezoekers.

Met Pagespeed Insights kun je een URL invoeren en de tool analyseert dan de prestaties van de website op basis van verschillende factoren, zoals de tijd die nodig is om de pagina te laden, de hoeveelheid data die wordt verzonden en ontvangen, en de manier waarop de website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

De tool biedt ook specifieke aanbevelingen om de snelheid van de website te verbeteren, zoals het minificeren van JavaScript- en CSS-bestanden, het gebruik van browser-caching, en het verkleinen van afbeeldingen. Dit kan helpen bij het verminderen van de laadtijd van de website en het verbeteren van de gebruikerservaring voor bezoekers.

Pagespeed Insights Score

Bovendien biedt Pagespeed Insights ook een score op basis van de prestaties van de website, met een score van 100 als de website optimaal presteert en een lagere score als er ruimte is voor verbetering. Deze score kan worden gebruikt als een benchmark om de prestaties van de website te meten en te vergelijken met andere websites in dezelfde branche.

Een snellere website zorgt voor een hogere ranking, meer verkeer en conversies.

Naast Google Pagespeed, kun je ook andere Google programma’s gebruiken zoals Google Analytics en Google Tag Manager.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y