Wat is een Content Management Systeem?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Content Management Systeem

Een content management systeem (CMS) is een programma dat gebruikt wordt om inhoud voor een website te beheren en te organiseren. Het is een gebruiksvriendelijk platform waarmee gebruikers zonder technische kennis gemakkelijk tekst, afbeeldingen, video’s en andere soorten inhoud kunnen toevoegen en bewerken op hun website.

Met een CMS kan de inhoud van een website op een gestructureerde manier worden georganiseerd, zodat het gemakkelijker is om te navigeren en te zoeken naar specifieke informatie. Bovendien kan het ook worden gebruikt om verschillende gebruikersrollen en toegangsrechten in te stellen, zodat meerdere mensen op een veilige en efficiënte manier aan de website kunnen werken.

CMS-systemen

Er zijn verschillende soorten CMS-systemen beschikbaar, waaronder open source systemen zoals WordPress en Joomla, en commerciële systemen zoals Adobe Experience Manager en Sitecore. Elk CMS heeft zijn eigen unieke functies en mogelijkheden, dus het is belangrijk om te kiezen voor een systeem dat het beste past bij de behoeften van de website en de gebruikers.

CMS voor SEO

Een CMS kan ook worden gebruikt om de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website te verbeteren, door middel van het toevoegen van meta-tags en titels die de inhoud van de website beter laten ranken in zoekmachines. Bovendien kan het ook helpen bij het bijhouden van website-statistieken, zodat gebruikers inzicht krijgen in hoe hun website presteert en hoe ze deze kunnen verbeteren.

In het algemeen biedt een CMS een handige en gemakkelijke manier om de inhoud van een website te beheren en te organiseren, zodat gebruikers gemakkelijk aanpassingen kunnen maken en de website up-to-date kunnen houden.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y