Wat is Internet Marketing?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Internet Marketing

Internet marketing is een vorm van marketing die gebruik maakt van het internet om producten en diensten te promoten. Het doel van internet marketing is om de online zichtbaarheid van een bedrijf te verhogen en om ervoor te zorgen dat meer mensen naar de website van het bedrijf gaan. Dit kan gedaan worden door middel van verschillende technieken, zoals zoekmachineoptimalisatie, social media marketing, e-mailmarketing en display advertising.

Een belangrijk voordeel van internet marketing is dat het een kosteneffectieve manier is om met een groot publiek in contact te komen. Met behulp van social media kan een bedrijf bijvoorbeeld op een gemakkelijke manier met zijn doelgroep communiceren en feedback verzamelen. Ook is internet marketing goed te meten, zodat bedrijven kunnen zien welke strategieën het meest effectief zijn.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd, is een belangrijk onderdeel van internet marketing. Dit houdt in dat een website zo ingericht wordt dat deze goed gevonden wordt door zoekmachines, zoals Google. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van de juiste zoekwoorden en het maken van goede kwaliteit content. Op deze manier kan een bedrijf ervoor zorgen dat het hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan, wat leidt tot meer bezoekers op de website.

Social Media Marketing

Social media marketing is ook een belangrijk onderdeel van internet marketing. Dit houdt in dat een bedrijf gebruik maakt van social media platforms, zoals Facebook en Twitter, om zijn producten of diensten te promoten. Dit kan door middel van het plaatsen van berichten en advertenties, het beantwoorden van vragen van klanten en het delen van interessante content.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een andere manier om met internet marketing aan de slag te gaan. Dit houdt in dat een bedrijf e-mails stuurt naar zijn klanten of prospecten met informatie over zijn producten of diensten. E-mailmarketing kan een krachtig middel zijn om klanten te informeren over nieuwe producten of aanbiedingen. Online marketing is eigenlijk onmisbaar voor bedrijven en ZZP’ers.

Internet marketing wordt ook wel online marketing genoemd.Internet marketing is de manier om met jouw website bovenaan in Google te komen.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y