Wat is Google Analytics?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Google Analytics

Google Analytics is een gratis online tool van Google waarmee website-eigenaren en -beheerders inzicht kunnen krijgen in het gedrag van bezoekers op hun website. Met deze tool kunnen gebruikers de prestaties van hun website in real-time meten, inclusief de bron van verkeer, hoe bezoekers de website gebruiken en wat er gebeurt op de website nadat bezoekers zijn vertrokken.

Google Analytics biedt een rijke verzameling gegevens en rapporten die nuttig kunnen zijn voor verschillende doeleinden, zoals het verbeteren van de gebruikerservaring, het optimaliseren van de prestaties van de website en het verkrijgen van inzicht in de demografie van bezoekers. De tool is vooral geschikt voor website-eigenaren die geïnteresseerd zijn in het analyseren van hun websiteverkeer en het verbeteren van hun online aanwezigheid.

Met Google Analytics kunnen gebruikers een aantal belangrijke gegevens verzamelen, zoals het aantal bezoekers op de website, hoe lang bezoekers op de website blijven, hoeveel pagina’s ze bekijken en hoe vaak bezoekers terugkomen. Deze gegevens kunnen gebruikers helpen om inzicht te krijgen in de prestaties van hun website en om te zien hoe bezoekers de website gebruiken.

Daarnaast biedt Google Analytics ook een aantal geavanceerde functies, zoals het volgen van conversies, het instellen van doelen en het bijhouden van gebeurtenissen. Met deze functies kunnen gebruikers bijvoorbeeld zien welke acties bezoekers op de website ondernemen, zoals het invullen van een formulier of het aanklikken van een link. Dit kan gebruikers helpen om de prestaties van de website te verbeteren en om te zien welke acties leiden tot conversies.

Google Analytics is een krachtige tool die website-eigenaren en -beheerders in staat stelt om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers op hun website. Door gebruik te maken van de gegevens en rapporten die de tool biedt, kunnen gebruikers hun website optimaliseren en de prestaties ervan verbeteren. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring en een hogere conversieratio, wat kan bijdragen aan het succes van een online aanwezigheid.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y