Wat is Local SEO?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Local SEO

Local SEO, ook wel Lokale SEO genoemd,  is een vorm van zoekmachineoptimalisatie (SEO) die zich richt op het verbeteren van de zichtbaarheid van een bedrijf op lokale zoekresultaten. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die diensten aanbieden of producten verkopen binnen een specifieke regio of gemeente. Door lokale SEO te gebruiken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze beter gevonden worden door potentiële klanten die op zoek zijn naar hun diensten of producten in hun omgeving.

Hoe kun je lokale SEO gebruiken?

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven lokale SEO kunnen gebruiken om hun zichtbaarheid te verbeteren. Een van de belangrijkste manieren is door ervoor te zorgen dat hun website goed geoptimaliseerd is voor lokale zoekwoorden. Dit betekent dat de website moet zijn voorzien van goede meta-tags en titel-tags die de plaatsnaam van het bedrijf bevatten, zodat deze makkelijk te vinden is door zoekmachines.

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedrijf opgenomen is in zogenaamde “lokale bedrijfsvermeldingen”. Dit zijn online directories die specifiek zijn gericht op het vermelden van lokale bedrijven, zodat mensen die op zoek zijn naar een specifieke dienst of product gemakkelijk het juiste bedrijf kunnen vinden. Door zich te registreren bij zoveel mogelijk lokale bedrijfsvermeldingen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze goed gevonden worden door mensen die op zoek zijn naar hun diensten of producten.

Een andere manier waarop bedrijven local SEO kunnen gebruiken, is door het verkrijgen van goede recensies van klanten. Dit kan bijvoorbeeld door te vragen aan tevreden klanten om een positieve recensie te schrijven op hun website of op een lokale bedrijfsvermelding. Door positieve recensies te verkrijgen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze een betere reputatie krijgen bij zoekmachines en daardoor hoger in de zoekresultaten komen.

Social Media

Local SEO kan ook worden gebruikt om de zichtbaarheid van een bedrijf te verbeteren op sociale media. Door actief te zijn op sociale media en regelmatig relevante en interessante content te delen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze meer volgers en fans krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van nieuws en updates over het bedrijf, het aanbieden van speciale aanbiedingen en kortingen, en het beantwoorden van vragen en opmerkingen van klanten. Door actief te zijn op sociale media en een goede reputatie op te bouwen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze beter gevonden worden door potentiële klanten in hun omgeving.

Tot slot

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed gevonden kan worden op mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om te zoeken naar diensten en producten in hun omgeving, dus het is belangrijk dat een bedrijf goed zichtbaar is op deze apparaten. Dit kan bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de website van het bedrijf goed werkt op mobiele apparaten en dat deze voldoet aan de richtlijnen van de zoekmachines voor mobielvriendelijke websites.

Kortom, local SEO is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie voor bedrijven die diensten of producten aanbieden binnen een specifieke regio. Door ervoor te zorgen dat hun website goed geoptimaliseerd is voor lokale zoekwoorden, door zich te registreren bij lokale bedrijfsvermeldingen, door positieve recensies te verkrijgen en door actief te zijn op sociale media, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze beter gevonden worden door potentiële klanten in hun omgeving.

Met local SEO maak je je website beter vindbaar op lokale zoekwoorden of zoekwoorden uit een specifieke regio. Dit is dus specifieker dan de algemene SEO.

Om bovenaan in Google te komen zijn er best een aantal belangrijke SEO-factoren. Daarnaast kun je ook kiezen voor online adverteren.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y