Wat is een conversie?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Conversie

Een conversie op een website of in een webshop is een bepaalde actie die de gebruiker uitvoert na het bezoeken van de webshop. Dit kan bijvoorbeeld het afronden van een aankoop zijn, het aanmaken van een account of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Wat is het doel van een conversie?

Het doel van een conversie is om de gebruiker te laten doen wat jij als webshop/website-eigenaar wilt dat ze doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een product te kopen, maar het kan ook zijn om de gebruiker te laten abonneren op een nieuwsbrief zodat je ze op de hoogte kunt houden van aanbiedingen en nieuwe producten.

Er zijn verschillende manieren om de conversie te verhogen, zoals het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van de webshop, het aanbieden van aantrekkelijke aanbiedingen en het verbeteren van de klantenservice.

Een goede conversie is belangrijk voor de succes van een website/webshop, omdat het ervoor zorgt dat gebruikers meer doen dan alleen maar rondkijken. Het leidt tot meer verkopen en een groter bereik.

Conversie-analyse

Daarnaast kan het bijhouden van de conversie-percentages helpen om inzicht te krijgen in hoe goed de website/webshop presteert en wat er verbeterd kan worden. Dit kan met behulp van conversie-analyse-tools die inzicht geven in hoe gebruikers zich op de website/webshop gedragen en wat hun beweegredenen zijn voor het uitvoeren van bepaalde acties.

Om de conversie te verhogen is het daarom belangrijk om te blijven testen en experimenteren met verschillende methoden en technieken. Zo kan de webshop continu verbeterd worden en kan de gebruiker een betere ervaring hebben op de website/webshop.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y