Wat is een Longtail Zoekopdracht?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Longtail zoekopdracht

Een “longtail” zoekopdracht is een zoekterm met drie of meer woorden die specifiek gericht is op een bepaald onderwerp of product. De term “longtail” is afgeleid van het idee dat deze zoekopdrachten vormen een lange staart van de traditionele kortere en algemene zoektermen die vaak worden gebruikt.

Door het toenemende gebruik van het internet en de groei van e-commerce, is het voor bedrijven steeds belangrijker om hun aanwezigheid op het internet te versterken en goed gevonden te worden door potentiële klanten. Dit geldt met name voor de “longtail” zoekopdrachten, omdat deze zoektermen vaak gericht zijn op specifieke producten of diensten.

Voorbeeld Longtail zoekopdracht

Een voorbeeld van een longtail zoekopdracht is bijvoorbeeld “zwarte Adidas sneakers met witte strepen” in plaats van alleen “sneakers”. Dit is een specifieke zoekopdracht die gericht is op een specifiek type sneaker, in plaats van een algemener zoekwoord zoals “sneakers” dat veel minder specifiek is.

Voordelen longtail zoekopdracht

Het gebruik van longtail zoekopdrachten kan voor bedrijven verschillende voordelen opleveren. Ten eerste kan het helpen om beter gevonden te worden door potentiële klanten die op zoek zijn naar specifieke producten of diensten. Door de specifieke aard van deze zoektermen, kunnen bedrijven hun aanwezigheid op het internet versterken en beter gevonden worden door mensen die precies weten wat ze zoeken.

Daarnaast kan het gebruik van longtail zoekopdrachten ook helpen om de conversie te verhogen. Omdat deze zoektermen vaak gericht zijn op specifieke producten of diensten, zijn de mensen die deze zoektermen gebruiken vaak al verder in het aankoopproces en dus waarschijnlijker om te converteren. Dit kan leiden tot een hogere ROI (Return on Investment) voor bedrijven die zich richten op longtail zoekopdrachten.

Tot slot kan het gebruik van longtail zoekopdrachten ook helpen om de concurrentie te verslaan. Omdat deze zoektermen vaak specifieker zijn dan algemene zoekwoorden, is de concurrentie vaak minder hevig voor deze zoektermen. Dit kan bedrijven in staat stellen om een groter marktaandeel te veroveren en meer bezoekers naar hun website te trekken.

Veel longtail zoekopdrachten worden via spraakassistenten gedaan, zoals Siri, Google Assistant en Alexa (Google Voice Search). Het zijn vaak hele zinnen die gericht zijn op specifieke informatie en dus anders dan bij shorttail zoekopdrachten.

De longtail zoekwoorden worden dus steeds vaker gebruikt en zijn daarmee ook een erg interessant onderdeel voor je SEO.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y