Wat is een Domeinnaam?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam die wordt gebruikt om een specifiek website te identificeren op het internet. Dit is de manier waarop mensen een bepaalde website kunnen vinden en er naartoe kunnen navigeren. Zonder een domeinnaam zou het internet een onoverzichtelijke chaos zijn, omdat iedereen op een willekeurige manier websites zou kunnen aanmaken en benoemen.

Een website domein bestaat uit twee delen: de domeinnaam en de domeinextensie. De domeinnaam is de naam van de website, bijvoorbeeld “google” of “facebook”. De domeinextensie geeft aan wat voor soort website het is, bijvoorbeeld “.com” voor commerciële websites, “.org” voor organisaties, of “.nl” voor Nederlandse websites. Samen vormen deze twee delen het volledige website domein, bijvoorbeeld “google.com” of “facebook.nl”.

Domeinnaam registreren

Om een website domein te registreren, moet je eerst controleren of de gewenste naam nog beschikbaar is. Dit kan door middel van een zoekfunctie op het internet, waarbij je de gewenste naam invoert en controleert of deze nog vrij is. Als de naam nog niet in gebruik is, kun je deze registreren bij een domein registrar. Dit is een bedrijf dat domeinnamen verkoopt en beheert.

Eenmaal geregistreerd, is het website domein jouw eigendom. Dit betekent dat niemand anders deze naam mag gebruiken voor een andere website. Je kunt het website domein ook verkopen aan iemand anders, mits je daarvoor toestemming hebt van de domeinregistrar.

Het is belangrijk om een goede en makkelijk te onthouden website domein te kiezen, omdat dit de naam is waarmee mensen jouw website kunnen vinden. Een goed domein kan bijdragen aan de populariteit en het succes van je website. Daarom is het slim om tijdig te controleren of de gewenste naam nog beschikbaar is en om deze zo snel mogelijk te registreren.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y