Wat is Cost Per Mille?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Cost Per Mille

“Cost per mille” is een term die wordt gebruikt in online marketing en staat voor de kosten die een adverteerder betaalt voor elke 1.000 weergaven van hun advertentie. Het wordt meestal afgekort tot CPM en gebruikt om de effectiviteit van advertentiecampagnes te meten.

CPM berekenen

De CPM wordt berekend door het totale aantal weergaven van een advertentie te delen door de totale kosten van de campagne en vervolgens te vermenigvuldigen met 1.000. Bijvoorbeeld, als een advertentie 500.000 weergaven heeft en de totale kosten van de campagne zijn $500, dan is de CPM $1 (500.000 / 500 x 1.000 = $1).

CPM is een belangrijke metriek voor adverteerders om te bepalen hoe effectief hun campagne is en of het rendabel is om te blijven adverteren op een bepaald kanaal. Lage CPM-tarieven kunnen wijzen op een hogere ROI, terwijl hoge CPM-tarieven aangeven dat de campagne mogelijk niet zo effectief is.

Meerdere factoren

Het is ook belangrijk om te onthouden dat CPM niet alleen afhankelijk is van de kosten van de campagne, maar ook van de doelgroep en de niche waarin de advertentie wordt weergegeven. Bijvoorbeeld, advertenties voor high-end producten kunnen een hogere CPM hebben dan advertenties voor lagere kostenproducten.

In het algemeen is CPM een nuttige metriek voor adverteerders om te bepalen hoe effectief hun campagne is en of het rendabel is om te blijven adverteren op een bepaald kanaal. Het kan ook helpen bij het bepalen van de meest efficiënte manier om budgetten te verdelen en te bepalen welke advertentiekanalen het meest effectief zijn.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y