Wat is een Webshop?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Webshop

Een webshop is een winkel waarin je producten of diensten kunt kopen via internet. Een webshop kan een apart bedrijf zijn, maar het komt veel voor dat er ook een fysieke winkel aan is gekoppeld. Er zijn veel winkels die hun producten aanbieden in zowel de winkel als online.

Op een website van een webshop kun je je producten in een virtuele winkelwagentje stoppen en vervolgens afrekenen. Het grote voordeel van een webshop is dat je niet alleen plaatselijk te vinden bent, maar ook landelijk of zelfs wereldwijd.

Gebruiksvriendelijk

Een goede webshop maakt het voor klanten zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Het moet makkelijk zijn om een product te kopen, er moet voldoende en goede informatie worden vermeld en voldoende betaalmethoden (Ideal, Klarna, Afterpay, Visa, Mastercard). Er zijn partijen die een betalingsplatform aanbieden die je kunt koppelen, zoals Mollie of PayPal.

Platforms

Voor het maken van een goede webshop heb je ook een betrouwbaar paltform nodig. Bekende platforms zijn Shopify, Lightspeed, Magento en WooCommerce. Doe vooraf goed onderzoek naar welk platform het beste past bij jouw website. Voor WordPress websites is WooCommerce uitermate geschikt.

Reviews

Een webshop heeft ook veel baat bij goede reviews van klanten. Een goede naam zorgt voor meer betrouwbaarheid en meer online conversies.
Het is belangrijk dat de reviews worden geplaatst via onafhankelijke platforms, zoals Google of Trustpilot.

Ben je enthousiast over het starten van een webshop, maar wil je dit uitbesteden? Wij willen je daar graag bij helpen!

webshop

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y