Wat is een breadcrumb?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Breadcrumb

Breadcrumbs, ook wel broodkruimels genoemd, zijn een navigatie-element dat wordt gebruikt om de gebruiker te laten zien waar ze zich op een website bevinden. Het is een horizontale lijn met links naar elk van de pagina’s die de gebruiker heeft bezocht om bij de huidige pagina te komen.

Breadcrumbs geven de gebruiker een visueel pad om te volgen, wat het gemakkelijker maakt om terug te gaan naar eerdere pagina’s of om een andere weg te nemen op de website. Ze zijn meestal geplaatst onder de hoofdnavigatie van een website en zien eruit als een reeks links gescheiden door scheidingstekens, zoals “>” of “/”.

Bijvoorbeeld, als een gebruiker op de homepage komt en vervolgens doorklikt naar de pagina “Producten” en daarna naar de pagina “Kleding”, zou het breadcrumb-pad er als volgt uitzien: Home > Producten > Kleding. Dit geeft de gebruiker een beter overzicht van waar ze zijn op de website en hoe ze terug kunnen gaan naar eerdere pagina’s.

Breadcrumbs kunnen ook helpen bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website, omdat ze de structuur van de website weergeven en de relevantie van de huidige pagina aangeven voor zoekmachines. Dit kan leiden tot een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines.

Samengevat zijn breadcrumbs een nuttig navigatie-element op websites dat de gebruiker helpt om hun locatie en pad te volgen, en kan ook helpen bij het verbeteren van de SEO van een website.

wat is een breadcrumb

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y