Wat is een bedankpagina?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Bedankpagina

Een bedankpagina is een pagina waarop je als bezoeker van een website terechtkomt na het voltooien van een bepaalde actie (conversie).

Denk aan de inschrijving op een nieuwsbrief, het versturen van een contactformulier, download van een whitepaper of een betaling in een webshop.

Op de bedankpagina word je als bezoeker bedankt voor de actie die je zojuist hebt uitgevoerd en vind je vaak aanvullende informatie over wat je vervolgens kunt verwachten.

Waarom een bedankpagina?

Een bedankpagina heeft meerdere functies. In de eerste plaats is het klantvriendelijk. Een bezoeker die zojuist een aankoop heeft gedaan in je webshop, stel je gerust door te bevestigen dat de aankoop goed is ontvangen en dat je er alles aan zult doen om de bestelling snel en zorgvuldig te leveren. Ook kun je aangeven hoe het verdere proces eruit zal zien.

De bedankpagina is ook de ideale plek om een klant een kortingsbon of -code aan te bieden voor een volgende aankoop. Een leuk gebaar en de kortste weg naar een volgende bestelling. Bovendien is het een stuk eenvoudiger om een bestaande klant een nieuwe bestelling te laten doen dan een nieuwe klant te werven. Doe hier dus je voordeel mee.

Een bedankpagina helpt je ook om conversies beter meetbaar te maken. Het zijn namelijk specifieke pagina’s waarop je uitsluitend terecht kunt komen na het voltooien van een bepaalde actie en dus niet via een zoekopdracht in Google. Deze pagina’s worden namelijk uitgesloten voor indexering met HTML-code.

Door bezoeken aan je bedankpagina’s te meten met Google Analytics, kun je bijvoorbeeld beter inzichtelijk maken hoe online advertentiecampagnes presteren en welke acties websitebezoekers ondernemen voordat ze tot een conversie overgaan.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y