Wat is Google Ads?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Google Ads

Google Ads is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google. Het stelt bedrijven in staat om te adverteren op Google en haar partnersites door middel van tekst- en display-advertenties. Bedrijven kunnen hun doelgroep specifiek targeten door middel van verschillende criteria, zoals demografie, interesses en zoekwoorden.

Met Google Ads kunnen bedrijven hun producten of diensten aanbieden aan potentiële klanten op het moment dat ze op zoek zijn naar iets relevants. Dit gebeurt doorgaans op de zoekresultatenpagina van Google, maar advertenties kunnen ook worden weergegeven op websites en apps van Google’s partners.

Google Ads

Wat kost Google Ads?

Bedrijven betalen alleen wanneer iemand op hun advertentie klikt. Hier zijn dan wel kosten aan verbonden op basis van het aantal kliks op de advertentie (CPC, CPM, CPA). Dit maakt Google Ads een effectief manier om online te adverteren en te concurreren met andere bedrijven voor de aandacht van de consument.

Met Google Ads kunnen bedrijven ook gerichte campagnes opzetten om hun doelgroep te bereiken. Ze kunnen bijvoorbeeld advertenties laten weergeven aan mensen die al eerder naar hun website zijn geweest, of aan mensen die een bepaald zoekwoord hebben gebruikt. Bedrijven kunnen ook de prestaties van hun advertenties meten en bijsturen om de meest effectieve strategie te bepalen.

In samenwerking met andere Google-producten, zoals Google Analytics en Google Shopping, biedt Google Ads bedrijven een uitgebreid advertentieplatform met veel mogelijkheden om hun doelgroep te bereiken en hun online aanwezigheid te versterken.

Je kunt inloggen op Google Ads met je Google-account. Dit doe je hier.
Je kunt onder andere Search-, Display-, en Responsive advertenties maken.

Naast adverteren in Google Ads, zijn er ook andere zoekmachines waarbinnen je kunt adverteren, zoals Bing.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y