Wat is een Google Display advertentie?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Google Display Advertentie

Een Google Display advertentie is een vorm van online advertentieren (bijvoorbeeld via Google Ads) die wordt weergegeven op het Google Display Netwerk. Het Google Display Netwerk bestaat uit duizenden websites, blogs en videoplatforms die zijn aangesloten bij Google AdSense en die advertenties van Google weergeven. Dit kan op verschillende manieren, zoals banners, video’s, tekst- of afbeeldingsadvertenties.

Met Google Display advertenties kunnen adverteerders hun boodschap op een visuele manier aan een groot publiek laten zien. Dit is een effectieve manier om bepaalde doelgroepen te bereiken, bijvoorbeeld op basis van hun interesses of demografische gegevens. Adverteerders kunnen ook specifieke websites of videokanalen targeten om hun advertentie te laten zien.

Google biedt verschillende tools en opties voor adverteerders om hun campagne te beheren en te optimaliseren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de frequentie van hun advertentie aanpassen, de doelgroep aanpassen, de budgetten beheren en de prestaties van hun advertentie in real-time volgen.

Hoe maak je een Google Display advertentie?

Om een Google Display advertentie te maken, moeten adverteerders eerst een Google Ads-account aanmaken. Vervolgens kunnen ze hun advertentie maken en targeten via het Google Ads-platform. Adverteerders kunnen kiezen uit verschillende formaten en doelstellingen, afhankelijk van hun doelen en doelgroep.

Naast de Display advertentie heb je ook de Search advertentie en de Responsive advertentie.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y