Wat is een Dofollow Link?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Do-follow link

Een do-follow link is een hyperlink die door zoekmachines gevolgd kan worden. Dit betekent dat wanneer een zoekmachine een do-follow link op een website ziet, de link zal worden meegenomen bij het bepalen van de autoriteit en relevantie van die website voor bepaalde zoekwoorden. Do-follow links zijn dus belangrijk voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website.

Een contrasterend begrip is de no-follow link, die door zoekmachines niet gevolgd wordt. Dit betekent dat wanneer een zoekmachine een no-follow link op een website ziet, de link niet mee zal worden genomen bij het bepalen van de autoriteit en relevantie van die website. No-follow links zijn dus minder belangrijk voor SEO dan do-follow links.

De reden waarom sommige links als do-follow en andere als no-follow gemarkeerd zijn, heeft te maken met de manier waarop zoekmachines werken. Zoekmachines proberen namelijk relevante en betrouwbare websites te identificeren door te kijken naar hoe vaak andere websites naar die website linken. Dit wordt “linkbuilding” genoemd.

Echter, sommige links zijn van nature niet relevant voor zoekmachines, zoals links naar sociale media of links in de voettekst van een website. In dergelijke gevallen kan het handig zijn om de link als no-follow te markeren, zodat zoekmachines deze links niet meenemen bij het bepalen van de autoriteit en relevantie van de website.

Al met al zijn do-follow links belangrijk voor SEO omdat ze door zoekmachines gevolgd worden en meegenomen worden bij het bepalen van de autoriteit en relevantie van een website. No-follow links daarentegen zijn minder belangrijk omdat ze door zoekmachines niet gevolgd worden en dus niet meegenomen worden bij het bepalen van de autoriteit en relevantie van een website.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y