Wat is Broad Match Modifier (BMM)?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Wat is BMM?

Een Broad Match Modifier (BMM) is een functie in Google Ads die u toelaat om specifieke zoekwoorden toe te voegen aan uw brede zoekwoorden. BMM maakt het mogelijk om uw zoekwoordcampagnes nauwkeuriger te maken en gerichter te vertonen aan gebruikers die op zoek zijn naar specifieke producten of diensten.

Dit kan bijdragen aan een hogere klikfrequentie en conversiepercentage, wat kan leiden tot een hoger rendement op uw online marketinguitgaven. Bijvoorbeeld als u een webshop heeft die vegan schoenen verkoopt, kunt u “vegan” als BMM toevoegen aan uw zoekwoord “schoenen”, zo zal uw advertentie alleen getoond worden als iemand zoekt naar “vegan schoenen”

Hoe werkt een BMM?

BMM werkt door het toevoegen van een “+” teken voor een specifiek zoekwoord binnen uw brede zoekwoord. Dit zorgt ervoor dat de zoekopdracht exact moet overeenkomen met het zoekwoord met de “+” ervoor.

Dit betekent dat, wanneer een gebruiker zoekt naar “rode schoenen +vegan”, de zoekopdracht alleen resultaten zal weergeven met de term “vegan” in de advertentie, zelfs als “rode schoenen” een brede zoekwoord is. Bijvoorbeeld als u zoekt naar “vegan +schoenen” zal uw advertentie alleen getoond worden als de zoekopdracht “vegan schoenen” bevat.

Hoe kan een BMM uw online marketing verbeteren?

Door het gebruik van BMM kunt u uw zoekwoordcampagnes nauwkeuriger maken, waardoor u beter gerichte advertenties kunt laten zien aan gebruikers die op zoek zijn naar specifieke producten of diensten. Dit kan leiden tot een hogere klikfrequentie en conversiepercentage, wat uiteindelijk kan leiden tot een hoger rendement op uw online marketinguitgaven.

BMM kan ook helpen om uw zoekwoordcampagnes efficiënter te maken door het verminderen van irrelevant verkeer en het verhogen van de kwaliteitsscore van uw zoekwoorden. Bijvoorbeeld als u een webshop heeft die zich richt op het verkopen van plantaardige cosmetica, kunt u BMM toepassen op zoekwoorden zoals “vegan +cosmetica” of “plantaardig +make-up”

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y