Wat is Artificial Intelligence (AI)?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) is een verzamelterm voor technologieën die machines in staat stellen om taken uit te voeren die normaal gesproken vereisen dat een mens intelligent handelt. Dit omvat onder andere het vermogen om te leren, redeneren, analyseren, problemen op te lossen en zelfs creatief te denken.

Hoe wordt Artificial Intelligence gebruikt in online marketing?

AI wordt in de online marketing gebruikt voor diverse doeleinden, zoals het personaliseren van aanbiedingen en content, het optimaliseren van zoekresultaten, het automatiseren van communicatie met klanten, het analyseren van gedragsdata van gebruikers en het voorspellen van toekomstige aankopen. De ontwikkelingen van AI gaan erg hard. Een veel gebruikte AI is ChatGPT. Een zeer slimme AI die je hulp kan bieden op allerlei gebieden. Van het schrijven van content tot coderen.

Artificial intelligence

Voorbeelden van AI-gebaseerde online marketing

Personalisatie:
Met behulp van Artificial Intelligence kunnen bedrijven hun website, e-mails en andere communicatiekanalen personaliseren voor individuele gebruikers. Dit kan worden gedaan door het analyseren van data zoals zoekgeschiedenis, aankoopgeschiedenis en interactie met de website. Een webshop kan bijvoorbeeld aanbevelingen doen voor producten die aansluiten bij de voorkeuren van een gebruiker, of een e-mailmarketing campagne kan gericht zijn op producten die eerder zijn bekeken of gekocht.

Zoekoptimalisatie:
AI kan worden gebruikt om zoekresultaten te optimaliseren door gebruik te maken van machine learning-algoritmen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het analyseren van zoekwoorden en zoekgedrag van gebruikers, of door het voorspellen van welke zoekwoorden populair zullen zijn in de toekomst.

Chatbots:
Bedrijven kunnen chatbots gebruiken om automatisch te communiceren met klanten via hun website of sociale media-kanalen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het stellen van vragen aan klanten en het geven van antwoorden op basis van hun input.

Predictive Analytics:
Predictive analytics gebruikt machine learning-algoritmen om te voorspellen welke klanten het meest waarschijnlijk zullen converteren, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een abonnement. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het analyseren van klantengegevens zoals demografische informatie en interactie met de website.

E-mail automatisering:
Met behulp van AI kunnen bedrijven hun e-mailcampagnes automatiseren. Een e-mailcampagne kan worden geactiveerd op basis van een specifieke actie van een gebruiker, zoals het bekijken van een bepaalde pagina op de website of het verlaten van een winkelwagen zonder te kopen.

Deze voorbeelden zijn slechts een paar manieren waarop Artificial Intelligence wordt gebruikt in online marketing, er zijn nog veel meer mogelijkheden. Door het gebruik van AI, kunnen bedrijven hun online marketingstrategieën efficiënter maken en een betere klantervaring bieden.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y