Wat is CSS?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

CSS

CSS, of Cascading Style Sheets, is een opmaaktaal die gebruikt wordt om de presentatie van HTML-documenten te bepalen. Dit omvat onder andere de opmaak van tekst, de opmaak van afbeeldingen en andere media, en de lay-out van de pagina.

CSS maakt het mogelijk om de opmaak van een website op een efficiënte manier te beheren, zonder dat je steeds de HTML-code van de pagina hoeft te wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld één stijlblad gebruiken om de opmaak van al je pagina’s te bepalen, in plaats van dat je op elke pagina apart de opmaak moet definiëren.

Toepassingen van CSS

Er zijn verschillende manieren om CSS toe te passen op een HTML-pagina. Zo kun je CSS-regels direct in de HTML-code opnemen, door middel van de “style”-attribuut van HTML-elementen. Je kunt ook een apart CSS-bestand maken en dit bestand koppelen aan je HTML-pagina’s via een “link”-element in de “head”-sectie van de HTML-pagina.

Met CSS kun je ook aanpassingen maken voor specifieke schermresoluties of voor specifieke media, zoals printers of schermen met hoge resolutie. Dit kan met behulp van “media queries”.

CSS biedt ook de mogelijkheid om de opmaak van elementen op een pagina te wijzigen op basis van de status ervan. Zo kun je bijvoorbeeld de opmaak van een knop veranderen wanneer deze wordt aangeklikt of wanneer de muis eroverheen gaat. Dit noemt men “pseudo-klassen” en “pseudo-elementen”.

In samenhang met HTML en JavaScript vormt CSS een belangrijk onderdeel van het bouwen van moderne websites en webapplicaties. Het is een krachtig en flexibel hulpmiddel om de presentatie van content op het web te beheren en te verfraaien.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y