Wat is een Hyperlink?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Hyperlink

Een hyperlink, ook wel een link genoemd, is een klikbare verbinding tussen twee documenten of websites op het internet. Dit kan bijvoorbeeld een tekst, afbeelding of knop zijn die naar een andere webpagina leidt wanneer er op geklikt wordt. Hyperlinks maken het mogelijk om snel en gemakkelijk naar gerelateerde informatie te gaan, wat het surfen op het internet vereenvoudigt.

Hyperlinks zijn een belangrijk onderdeel van het wereldwijde web, omdat ze het mogelijk maken om op een eenvoudige manier naar relevante informatie te verwijzen. Zo kan een website bijvoorbeeld een hyperlink naar een andere website plaatsen om de gebruiker meer informatie te bieden over een bepaald onderwerp. Dit is handig omdat het gebruikers niet alleen meer informatie biedt, maar ook de mogelijkheid om naar andere relevante websites te gaan zonder dat ze zelf op zoek moeten gaan naar deze informatie.

Belangrijk voor SEO

Hyperlinks zijn ook nuttig voor zoekmachines, omdat ze de structuur van het internet kunnen analyseren en volgen door de links tussen webpagina’s te volgen. Dit helpt zoekmachines om te bepalen welke pagina’s relevant zijn voor bepaalde zoektermen en deze vervolgens hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen.

Hoe maak je een hyperlink?

Er zijn verschillende manieren om een hyperlink te maken. De meest voorkomende manier is door middel van HTML-code, waarbij een speciaal link-element wordt gebruikt om een hyperlink naar een andere webpagina te maken. Dit link-element bevat de URL van de doelpagina, die door de gebruiker kan worden aangeklikt om naar deze pagina te gaan.

Hyperlinks kunnen ook worden gemaakt door middel van andere methoden, zoals het gebruik van afbeeldingen of knoppen die naar een andere pagina linken. Dit kan handig zijn als de gebruiker bijvoorbeeld een afbeelding wilt laten zien die naar een andere pagina leidt wanneer erop geklikt wordt.

In het algemeen zijn hyperlinks een belangrijk onderdeel van het internet, omdat ze het mogelijk maken om gemakkelijk naar gerelateerde informatie te verwijzen en zo het surfen op het web te vereenvoudigen. Dit maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk naar relevante informatie te gaan.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y