Wat is een USP?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Voorbeelden van een USP

Een USP staat voor Unique Selling Proposition – ook wel Unique Selling Point genoemd. Het verwijst naar een uniek kenmerk, eigenschap, of voordeel van een product, dienst of merk dat het onderscheidt van de concurrentie en waarde toevoegt aan de customer journey.

Enkele voorbeelden kunnen zijn:

‘De laagste prijsgarantie’: een bedrijf kan zich positioneren als de goedkoopste optie in de markt en beloven dat ze altijd de laagste prijzen bieden.

’24/7 klantenservice’: een bedrijf kan benadrukken dat ze op elk moment van de dag beschikbaar zijn om klanten te helpen, waardoor ze zich onderscheiden van concurrenten met beperkte klantenservice-uren.

‘Biologisch en duurzaam’: een merk kan zijn focus op biologische en duurzame producten benadrukken, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor milieubewuste consumenten.

‘Snelle levering’: een webshop kan een USP creëren door een gegarandeerd snelle levering aan te bieden, bijvoorbeeld binnen 24 uur na bestelling.

Foto van de afkorting USP

Waarom is een USP belangrijk?

Hier zijn enkele redenen waarom een USP belangrijk is:

Concurrentievoordeel
In een competitieve markt helpt een sterke USP om je te onderscheiden van concurrenten. Het laat zien waarom jouw product of merk beter is en waarom klanten voor jou zouden moeten kiezen in plaats van voor anderen.

Waarde voor de klant
Een goede USP benadrukt de voordelen en waarde die jouw product of dienst biedt aan de klant. Het kan bijvoorbeeld lagere prijzen, betere kwaliteit, unieke functies of een uitstekende ervaring omvatten.

Positionering
Een USP helpt je om je product of merk op een bepaalde manier te positioneren in de markt. Het kan gericht zijn op een specifieke doelgroep, een bepaald probleem oplossen of een bepaalde behoefte vervullen.

Marketing en communicatie
Een USP dient als een krachtig hulpmiddel bij marketing en communicatie. Het stelt je in staat om je boodschap duidelijk en beknopt over te brengen aan potentiële klanten, waardoor ze geïnteresseerd raken en overtuigd worden om actie te ondernemen.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y