Wat is een Google Shopping Advertentie?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Google Shopping Advertenties

Google Shopping advertenties zijn een geweldige manier voor bedrijven om hun producten te promoten aan potentiële klanten. Dit type advertentie laat foto’s van producten zien in zoekresultaten, samen met prijzen en winkelnamen. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen om de producten te vinden die ze zoeken en helpt ze om een weloverwogen aankoopbeslissing te maken.

Met Google Shopping advertenties kunnen bedrijven hun producten op een visueel aantrekkelijke manier presenteren aan potentiële klanten. Dit kan een enorm verschil maken in hoe mensen reageren op een advertentie. In plaats van tekstuele beschrijvingen, kunnen foto’s van producten een echt gevoel geven voor hoe ze eruit zien en aanvoelen. Dit kan ervoor zorgen dat mensen zich meer aangetrokken voelen tot een product en geneigd zijn om het te kopen.

Bovendien kunnen Google Shopping advertenties ook nuttige informatie weergeven, zoals prijzen en winkelnamen. Dit kan mensen helpen om de beste deal te vinden voor het product dat ze zoeken. Bovendien kan het ook helpen om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten, omdat ze kunnen zien waar het product verkrijgbaar is en hoeveel het kost.

Google Ads

Google Shopping advertenties zijn een onderdeel van de Google Ads. Hiermee kun je ervoor zorgen dat jouw producten (met foto) boven in Google zijn te zien.

In combinatie met Google Merchant Center kun je een productfeed (lijst met assortiment) koppelen aan Google Ads.

Naast Google shopping zijn er nog andere manieren op te adverteren via Google Ads. Dit kan via Search-, Display- en Responsive advertenties.

webshop

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y