Wat is een Header?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Header

Een website bestaat over het algemeen uit een Header, de Content en de Footer. Een header op een website is een belangrijk onderdeel van de structuur van een webpagina. Het is een grote, opvallende tekst of afbeelding die bovenaan de pagina staat en meestal wordt gebruikt om de belangrijkste boodschap of titel van de pagina te presenteren.

Sommige headers zijn vast, dat wil zeggen dat ze op elke pagina van de website te zien zijn. Andere headers zijn specifiek voor een bepaalde pagina en geven bijvoorbeeld informatie over het onderwerp van die pagina.

Het belang van een header

Een goede header kan een belangrijke rol spelen in hoe bezoekers een website ervaren. Het kan bijvoorbeeld helpen om de navigatie op de website te vergemakkelijken, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Je kun in een header gebruik maken van “call to actions” om je bezoekers aan te zetten tot het doen van een conversie (zoals een download, inschrijving of aankoop).

Bovendien kan een opvallende header ook een positief effect hebben op een website. Door de juiste kleuren, lettertypen en afbeeldingen te gebruiken, kan een header de aandacht van bezoekers trekken en ervoor zorgen dat ze de pagina blijven bekijken.

Kortom, een header op een website is een belangrijk onderdeel van de structuur en het uiterlijk van een website en kan bijdragen aan een positieve gebruikerservaring. Een goede en overzichtelijke Header zorgt ook weer voor een stukje SEO-optimalisatie.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y