Wat is een Footer?

Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. Mis je er één? Laat het ons weten!

Footer

Een websitefooter is een onderdeel van een website dat meestal aan de onderkant van elke pagina wordt weergegeven. Het is bedoeld om nuttige informatie te verstrekken aan de bezoekers van de website en kan onder andere links bevatten naar andere pagina’s op de website, contactinformatie en links naar sociale media accounts van het bedrijf.

Sommige websitefooters bevatten ook informatie over de rechten van het auteursrecht en andere juridische kwesties. Dit kan bijvoorbeeld een disclaimer zijn waarin staat dat de inhoud van de website alleen voor informatieve doeleinden is en niet bedoeld is als vervanging voor professioneel advies.

Een website footer kan ook nuttige links bevatten naar andere delen van de website, zoals een sitemap of een zoekfunctie. Dit kan de bezoekers van de website helpen om snel de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn, zonder dat ze elke pagina afzonderlijk hoeven te bekijken.

Sommige footers bevatten ook links naar externe websites, zoals die van partners of leveranciers van het bedrijf. Dit kan de bezoekers van de website helpen om snel toegang te krijgen tot relevante informatie die niet op de website van het bedrijf beschikbaar is.

In sommige gevallen kan een website footer ook bedrijfslogo’s of andere afbeeldingen bevatten, samen met een korte beschrijving van het bedrijf en wat het aanbiedt. Dit kan de bezoekers van de website helpen om snel te begrijpen wat het bedrijf doet en wat het te bieden heeft.

In het algemeen is de website footer bedoeld om de bezoekers van de website te helpen om snel toegang te krijgen tot nuttige informatie en om het bedrijf te presenteren aan de bezoekers van de website. Het kan ook helpen om de navigatie op de website te verbeteren en om de bezoekers van de website te helpen om snel de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Begrippenlijst

Onlinemarketingjargon simpel uitgelegd

VRAAG EEN GRATIS SEO SCAN AAN!

Hoe maak je jouw website beter vindbaar in Google?
Vraag NÚ onze gratis SEO Scan aan en ontdek
wat je moet doen om topposities te bereiken!

Wij checken hoe jouw website presteert & geven tips wat je kunt verbeteren.
Interesse? Vul je gegevens in en we gaan snel voor je aan de slag.
Waarde: € 299,-. Nu voor nop.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Dompel jezelf onder in onze knowledge base.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z

U

Y