Online verkoop kerstartikelen bereikt piek

online aankopen kerst

De online verkoop van kerstcadeaus en kerstartikelen heeft in de drie weken voor kerst een extra omzet van 207 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Thuiswinkel.org en DHL Parcel.

Tussen 6 december en 24 december deden consumenten voor 658 miljoen euro aan online aankopen. Dat is bijna een kwart meer dan vorig jaar. Toen kwam het bedrag uit op 530 miljoen euro.

Kerstdiner online bestellen

Directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org benadrukt dat het niet alleen om kerstgerelateerde producten en cadeaus gaat, maar ook om de aankoop van eten en drinken voor de feestdagen.

In de eerste drie kwartalen van 2015 bleken de online bestedingen aan eten al te zijn gestegen. Nu wordt die trend doorgezet. ‘Je kunt je hele kerstdiner online bestellen,’ zegt Jongen. ‘Supermarkten en maaltijdboxleveranciers komen met speciale kerstedities om het de consument nog makkelijker te maken.’

Kerst grotere impact dan Sinterklaas

De weken voor kerst lijken een grotere impact op de omzet te hebben dan de periode in aanloop naar het sinterklaasfeest. Vlak voor pakjesavond steeg de omzet met 24 procent ten opzichte van een gemiddelde week. Dat is een stuk minder dan de 38 procent extra omzet rond de kerst.

Twee derde van de retailers verwacht de komende jaren een verschuiving van de feestdagenomzet van het sinterklaasfeest naar kerst.

Bron: Nu.nl

Deel dit bericht!

Wie heeft dit bericht geschreven?

Wil je meer informatie, een antwoord op je vragen over online marketing of een offerte opvragen? Drop a line.