Nederlander koopt online vaker over de grens

Online shopping buitenland

Nederlanders kopen online steeds vaker over de grens. Dat blijkt uit onderzoek van PayPal. Meer dan een derde van de ondervraagden deed recent een online aankoop bij een buitenlandse retailer.

De meeste online aankopen worden gedaan in Duitsland, gevolgd door de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China.

Prijs is de belangrijkste reden voor het kopen van artikelen op Duitse websites. Nederlanders kopen in het Verenigd Koninkrijk vooral producten die niet in Nederland beschikbaar zijn. Aankopen in de VS zijn vooral nieuwe en interessante producten.

Consument geeft online de voorkeur aan ‘wereldwijde’ webwinkel

Bijna vier op de tien internetshoppers vindt het onbelangrijk of een online retailer in het buitenland is gevestigd. Er is bij ruim een derde zelfs een voorkeur voor grote ‘wereldwijde’ webwinkels als ze aankopen doen via buitenlandse websites.

Twijfel over levering vormt drempel voor bestelling in buitenland

Een zorg die veel consumenten delen is of goederen die in het buitenland worden besteld wel echt worden geleverd. Voor bijna de helft van de online shoppers vormt dit een drempel om online aankopen in het buitenland te doen. Ook hoge verzendkosten en het ontbreken van aankoopbescherming zijn van invloed.

Doorslaggevend bij het doen van online aankopen zijn gratis verzending, veilige betaalmogelijkheden en gratis retourzending.

Bron: Emerce

Deel dit bericht!

Wie heeft dit bericht geschreven?

Wil je meer informatie, een antwoord op je vragen over online marketing of een offerte opvragen? Drop a line.