SEO bureau Gouda.

ONLINE VINDBAARHEID = GROEI.

Krijgt jouw website te weinig bezoekers? Wij helpen je graag beter vindbaar worden in zoekmachines. Als je goed vindbaar bent in Google, klikken meer mensen door naar je website. Meer potentiële klanten dus. Maar hoe word je online beter gevonden? Wij helpen je daar graag bij!

15+ jaar ervaring

Garantie op stijging

bullseye-solid

Resultaatgericht

Meer bezoekers

Hoger in Google?

Fasten your seatbelts.

Wat is SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. Of in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie.

SEO omvat alle inspanningen die eraan bijdragen om (de pagina’s op) jouw website zo hoog mogelijk te laten ranken in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google.

Hoe hoger jouw positie in een zoekmachine, des te beter je vindbaar bent voor mensen die op zoek zijn naar jouw diensten, producten en informatie.

Topposities in Google zijn dan ook goud waard voor je bedrijf.

Voorbeeldje. Voor een klant van ons realiseerden we een top-3 notering in een populaire coachingstechniek. Vanaf het moment dat de website de top-10 binnenkwam, stroomden er aanvragen binnen. Gemiddelde orderwaarde: € 1750,-.

In tegenstelling tot online adverteren, kost het bereiken van hoge organische posties in zoekmachines vaak enige tijd. SEO wordt daarom ook gezien als een investering voor de lange(re) termijn.

Maar afhankelijk van de concurrentie kun je soms al heel snel goede resultaten bereiken. Bovendien profiteer je vaak langdurig van een verworven positie.

DE ACT-FORMULE!

Bewezen SEO-strategie met 100% garantie.

Onze SEO-aanpak is het resultaat van ruim 10 jaar slijpen en schaven. We hebben al onze kennis gebundeld in de ACT-formule. ACT staat voor AutoriteitContent en Techniek. Samen vormen ze de drie pijlers voor een SEO-strategie die keer op keer succesvol blijkt te zijn.

Autoriteit: Hoe betrouwbaar is jouw website volgens Google? De autoriteit van je website wordt in belangrijke mate bepaald aan de hand van het aantal backlinks naar je website en de waarde daarvan. Wij helpen je om de autoriteit van je website sterk te vergroten.

Content: Zoekmachines vertonen graag websites die zo goed mogelijk aansluiten bij de zoekopdracht van een gebruiker. De content – of: inhoud – van je website is dus zeer belangrijk. We optimaliseren alle informatie (tekst, afbeeldingen, blogs, landingspagina’s, etc.) op jouw website voor een zo goed mogelijke score in zoekmachines.

Technische SEO: De technische staat van jouw website is een derde, cruciale factor voor de positie van je website in zoekmachines. Denk daarbij aan de architectuur van je website, sitemaps, paginastructuur, pagespeed, de functionaliteit op verschillende apparaten, etc. Wij zorgen dat de techniek tiptop in orde is.

Hoe gaan we te werk?

1. Kansanalyse & Nulmeting

Hoe zoekt jouw doelgroep online? Wat zijn belangrijke zoekwoorden voor jouw organisatie? Met welke concurrentie heb je te maken? En… wat zijn de zoekvolumes op relevante zoekwoorden?
We starten jouw SEO-plan met een zorgvuldige kansanalyse. Hebben we die helder? Dan kijken we hoe jouw website er op dit moment voor staat. Dat noemen we de nulmeting. Die nulmeting is het vertrekpunt op weg naar hogere posities in zoekmachines.

Hoog scoren in Google
Website laten maken

2. De basis op orde

We willen de prestaties van jouw website optimaal volgen en verbeteringen goed kunnen doorvoeren. Daarom doen we een aantal basisinstallaties. We installeren Google Tag Manager, Google Analytics (of een gelijkwaardig alternatief), Google Search Console en diverse SEO-plugins. Ook brengen we de beveiliging van je website op orde als dat nodig is. Daarmee is de basis gelegd. Tijd voor actie.

3. On Page-optimalisatie

We starten met het optimaliseren van de inhoud van je website. Dat doen we volgens onze uitgebreide SEO-checklist. Daarmee toetsen we jouw website op de belangrijkste SEO-elementen. We optimaliseren o.a. titels, metabeschrijvingen, alt-teksten van afbeeldingen en controleren op de aanwezigheid van structured data. Ook kijken we kritisch naar de teksten op je website en doen suggesties voor verbetering. Mist er belangrijke inhoud? Dan stellen we voor om die toe te voegen.

Online marketing overleg
Coderen en productie website

4. Technische optimalisatie

De inhoud van je website is belangrijk, maar ook de technische staat van je website speelt een cruciale rol. Hoe snel laden de pagina’s van je website? Hoe scoort de website op de Core Web Vitals? Zijn de pagina’s mobielvriendelijk? Hoeveel ‘dode’ links telt je website? Is de 404-pagina op orde? Zijn er redirects ingesteld voor verouderde url’s? Is er robots.txt? Wij zorgen dat je website technisch tiptop in orde is.

5. Vergroten autoriteit

Is de inhoud en techniek van je website op orde? Dan is er nog een derde factor die zwaar weegt: autoriteit. Een hoge website-autoriteit is cruciaal voor het bereiken van hoge posities in zoekmachines. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Je autoriteit wordt in belangrijke mate bepaald door de hoeveelheid én de kwaliteit van de backlinks van andere websites naar jouw website. Wij helpen je gestaag aan een netwerk van waardevolle backlinks die we naar jouw website laten verwijzen. Daardoor zal je Domain Rating (score van 0 tot 100) toenemen en zullen de posities van je website in zoekmachines gestaag stijgen.

Intakegesprek met klant

Plan je afspraak.

Nieuwsgierig wat we voor je kunnen doen? Plan een vrijblijvende intake – online of bij ons op kantoor – op een moment dat jou het beste uitkomt.

Wat zeggen anderen?

Lees de ervaringen van onze klanten

Wat zeggen anderen?

Lees de ervaringen van onze klanten

Wij bouwen graag mee aan jouw droom

Wat wil jij bereiken? De sky is the limit

Alle diensten onder één dak

Eén loket voor al je vragen? Dat zijn wij graag. Wij ontzorgen je van A tot Z op het gebied van webdesign, marketingstrategie, online vindbaarheid, adverteren, contentmarketing en méér!

Bij de tijd & bijgeschoold

De ontwikkelingen binnen online marketing volgen elkaar razendsnel op. Je moet dus scherp blijven. Wij houden onze kennis up-to-date door elk jaar opnieuw onze kennis te toetsen en certificaten te behalen.

Persoonlijk en resultaatgericht

Wij hebben oog voor jou. Onze klanten zijn geen nummer in een wachtrij. Wij staan voor persoonlijke, resultaatgerichte en snelle service. Wat ons betreft de meest duurzame manier van samenwerken.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Onze klanten

Trots op de merken waarvoor we werken

Klanten van PONCK

Op zoek naar hét SEO bureau Gouda?

Veelgestelde vragen over SEO

Vindbaar worden in Google is afhankelijk van veel factoren. Om een hoge positie in zoekmachines te bemachtigen met jouw website, zul je op veel zaken moeten letten. Denk aan:

  • Laadsnelheid
  • (URL-)structuur
  • Meta-tags
  • Linkbuilding
  • Domeinautoriteit
  • Kwalitatieve content

Al deze aandachtspunten maken onderdeel uit van Search Engine Optimization (SEO). Afhankelijk van je wensen, bepalen we een geschikte aanpak om lokaal, regionaal of landelijk beter vindbaar te worden. Op zoek naar hét SEO bureau Gouda? PONCK is je graag van dienst.

Hoog ranken in Google kan soms snel gaan, maar meestal heb je er ook een beetje geduld voor nodig. SEO is vaak een investering voor de lange termijn. Maar als je op belangrijke zoekwoorden eenmaal hoge posities scoort, zijn ze vaak goud waard voor jouw organisatie. Op zoek naar het SEO bureau Gouda? PONCK is je graag van dienst.

Je kunt ervoor kiezen om je website een éénmalige SEO-injectie te geven door een SEO bureau. Zo kun je al een heel eind komen wat vindbaarheid betreft. Wil je echt je concurrentie voorbijstreven en vóór blijven, dan zul je regelmatig tijd aan SEO moeten besteden. Op zoek naar het SEO bureau Gouda? PONCK is je graag van dienst.

Het goed aanpakken van SEO kost behoorlijk wat tijd. Je kunt ervoor kiezen hier zelf mee aan de slag te gaan, maar onze ervaring leert dat veel mensen vastlopen. Je kunt SEO-werkzaamheden ook aan ons uitbesteden. Wij bieden aantrekkelijke en betaalbare SEO-pakketten aan met 100% garantie op resultaat. Vaak verdien je deze investering al na een aantal maanden dubbel en dwars terug. Op zoek naar hét SEO bureau Gouda? PONCK is je graag van dienst.

 

Absoluut! Backlinks van andere websites zijn een van de belangrijkste rankingfactoren voor websites. Wie hoger wil scoren in zoekmachines doet er verstandig om backlinks te (laten) plaatsen op websites met een hoge Domain Rating. Dat is gunstig voor de autoriteit van jouw website en draagt bij aan hogere rankings. Er zijn partijen die backlinks verkopen, maar let goed op. Niet alle backlinks zijn even waardevol, dus laat je altijd goed informeren. Op zoek naar een betrouwbaar en ervaren SEO bureau Gouda? PONCK is je graag van dienst.