Beleid Responsible Disclosure

Veiligheid op de eerste plek

We beschouwen de veiligheid van onze systemen als een topprioriteit, maar hoeveel moeite we ook steken in systeembeveiliging, er kunnen nog steeds kwetsbaarheden aanwezig zijn.

Als je een kwetsbaarheid ontdekt, willen we dat graag weten, zodat we maatregelen kunnen nemen om deze zo snel mogelijk te verhelpen. We willen je vragen om ons te helpen onze klanten en onze systemen beter te beschermen.

Doe alsjeblieft het volgende:

  1. E-mail je bevindingen naar security@ponck.nl
  2. Maak geen gebruik van de kwetsbaarheid of het probleem dat je hebt ontdekt, bijvoorbeeld door meer gegevens te downloaden dan nodig is om de kwetsbaarheid aan te tonen of door gegevens van anderen te verwijderen of aan te passen.
  3. Vertel het probleem niet aan anderen voordat het is opgelost.
  4. Voer geen aanvallen uit op de fysieke beveiliging, m.b.v. social engineering, met gedistribueerde denial of service, met spam of applicaties van derden en
  5. Geef voldoende informatie om het probleem te reproduceren, zodat we het zo snel mogelijk kunnen oplossen. Meestal zijn het IP-adres of de URL van het getroffen systeem en een beschrijving van de kwetsbaarheid voldoende, maar bij complexe kwetsbaarheden is wellicht meer uitleg nodig.

Wat we beloven:

  1. We zullen binnen 3 werkdagen op je melding reageren met onze evaluatie van de melding en een verwachte datum voor een oplossing.
  2. Als je de bovenstaande instructies hebt opgevolgd, zullen we geen juridische stappen tegen je ondernemen met betrekking tot de melding.
  3. Wij behandelen je melding strikt vertrouwelijk en geven je persoonlijke gegevens niet zonder je toestemming door aan derden.
  4. We houden je op de hoogte van de voortgang bij het oplossen van het probleem.
  5. In de openbare informatie over het gemelde probleem vermelden we je naam als de ontdekker van het probleem (tenzij je anders wenst).