WhatsApp Channels: one-way-kanaal met megapotentie

WhatsApp Channels hero

WhatsApp heeft onlangs een nieuwe functie uitgerold: WhatsApp Channels. Deze functie biedt een uniek platform om berichten te delen met een breed publiek en is ook al in Nederland en België beschikbaar.

Wat is Whatsapp Channels?

Zelf gebruikt WhatApp de volgende beschrijving voor de nieuwe functie: een privémanier om relevante zaken te volgen.

In tegenstelling tot de persoonlijke en groepschats biedt WhatsApp Channels een one-way-communicatieplatform.

Hiermee kunnen beheerders updates sturen via een eigen kanaal naar iedereen die ervoor kiest om hun berichten te ontvangen. Deze updates kunnen variëren van tekstberichten, foto’s en video’s tot stickers en polls.

Het verschil met de gewone chats?

Je kunt niet rechtstreeks reageren op de berichten. Wél kun je je waardering of reactie tonen door middel van emoji’s. Dit geeft beheerders inzicht in welke berichten de meeste impact hebben, zonder overspoeld te worden door individuele reacties.

Het bereik van WhatsApp Channels

Met de introductie van WhatsApp Channels wordt WhatsApp plotseling het grootste social mediakanaal van Nederland, met maar liefst 13,3 miljoen gebruikers. Dit biedt een ongeëvenaard platform voor het verspreiden van nieuws, updates en andere belangrijke informatie, rechtstreeks naar jouw doelgroep.

WhatsApp Channels

WhatsApp Channels voor bedrijven

Als bedrijf is WhatsApp Channels een geweldig medium om nieuwe klanten te bereiken. Het kan je namelijk heel goed helpen om gericht jouw doelgroep te gaan bedienen.

Met Whatsapp heb je:

  1. 100% Bereik
    In een tijdperk waarin we constant worden gebombardeerd met informatie, is het gemakkelijk om updates en nieuws te missen. WhatsApp, dat vaak wordt gebruikt voor persoonlijke en directe communicatie, heeft een bijna 100% open rate.
  2. Verkeer en Leads
    Voor bedrijven is het een prachtig platform om verkeer naar hun website of webshop te leiden en om leads en verkopen te genereren.
  3. Een enorm potentieel
    Door een van de eersten te zijn die start met WhatsApp Channels kun je snel nieuwe volgers opbouwen en een voorsprong nemen op je concurrentie.

Hoe maak je een WhatsApp Channel?

Het is voor de meeste Whatsapp-gebruikers nog niet mogelijk om zelf een ‘channel’ te maken. Dit is nu nog voorbehouden aan grote organisaties en bekende personen. We verwachten echter dat WhatsApp Channels zeer binnenkort voor iedereen uitgerold gaat worden.

Zodra er meer bekend is zullen wij dit artikel updaten met een stappenplan voor het aanmaken van een WhatsApp Channel.

WhatsApp Channels & Privacy

WhatsApp heeft altijd de privacy van gebruikers hoog in het vaandel gehad. Bij WhatsApp Channels is dat niet anders. Wanneer je een kanaal volgt, wordt je telefoonnummer niet gedeeld met de beheerder of andere volgers.

Het telefoonnummer en de profielfoto van de kanaalbeheerder worden niet gedeeld met de volgers, waardoor een niveau van anonimiteit en privacy wordt behouden dat vrij uniek is in de wereld van social media platforms.

Wil je meer weten over Whatsapp Channels of heb je andere vragen? Laat het ons weten.

Deel dit bericht!

Wie heeft dit bericht geschreven?

Wil je meer informatie, een antwoord op je vragen over online marketing of een offerte opvragen? Drop a line.